Ska du köpa bil? Kolla hur mycket du kan låna

- 10/07/2019, 12:12 -

Är du sugen på att köpa en ny bil och finansiera köpet med ett billån? Här kan du jämföra lån till köpet – och låna upp till 100 procent av bilens värde.

Ett billån ser i vanliga fall ut så att du kan låna upp till 80 procent av bilens värde och du måste själv ha minst 20 procent som kontantinsats. Då har du bilen som säkerhet för lånet. Men så är inte fallet här. 

Går du i tankar om att köpa en ny bil men tycker att 20 procent av värdet är en lite väl hög summa? Då ska du läsa vidare.


Den nya tjänsten Blanko ger dig som konsument en kvalificerad uppskattning om hur mycket du kan låna och vilken kreditgivare du bör vända dig till. Av den anledningen slipper du göra en ansökan på måfå och skada ditt kreditvärde. Tack vare Blankos databas så får du mer kött på benen innan du tar ett beslut. Genom Blanko, får du kostnadsfritt och utan kreditupplysning, info om vilka banker som ger bäst villkor för billån för dig. Här kan du kolla om du har möjlighet att låna till din drömbil.


Det tar bara ett par minuter att fylla i dina uppgifter och du får direkt tips om vilka banker som godkänner den typen av lån du söker. Du kan sedan i lugn och ro ta beslut att ansöka om lån hos just den banken. Blanko gör jobbet åt dig!