Söndag 27 Nov
Stockholm

Erik Haag

Lars Erik Edward Haag föddes 1967 i Stockholm och är en svensk programledare, regissör, komiker, manusförfattare och författare. Han är halvbror till programledaren Kalle Zackari Wahlström och bror till regissören Sara Haag.

Haag har främst varit verksam inom radio och tv. 1995 fick han Alfons-Bokalen för sin medverkan i årets sommarlovsprogram i SVT. Han var dessutom en av medlemmarna i den populära humorgruppen Hassan som hade ett program på Sveriges Radio på 1990-talet. Han har dessutom varit programledare för "Knesset" och "Let's go".

År 2005 programledde han Melodifestivalen tillsammans med Henrik Schyffert och 2009 var han programledare för "Roast på Berns" på Kanal 5.

Tillsammans med Kerstin Johansson och Henrik Schyffert driver han produktionsbolaget Brommamamma som producerat serier som "Sjön suger", "Sverige dansar och ler" samt "Raw comedy".

År 2010 deltog han tillsammans med Lotta Lundgren och Henrik Schyffert i SVT-serien "Landet brunsås". Något som senare ledde till prisbelönta "Historieätarna" tillsammans med Lundgren. De gjorde också julkalendern år 2015 som hette "Tusen år till julafton".  År 2017 gjorde de programmet "Bye bye Sverige" och ska vara julvärdar tillsammans för SVT.

1995 var gifte han sig med författaren och skådespelaren Martina Haag och tillsammans har de fyra barn. År 2011 och 2012 deltog de i På spåret och kom till final. De skiljde sig 2014. Haag är nu i ett förhållande tillsammans med kollegan Lotta Lundgren.

Haag har skrivit två böcker: "Liv & död på mellanstadiet" och "Barn är inga dumhuvuden!". 

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.