Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vilken gouda idé! Osthandlare kampanjar för hus på taken

Favoritbutiken pyntas för att fånga finansministerns uppmärksamhet.
1 av 3

Favoritbutiken pyntas för att fånga finansministerns uppmärksamhet.

Faksimil Youtube

Aha, Magdalena Andersson gillar ost!
2 av 3

Aha, Magdalena Andersson gillar ost!

Faksimil Youtube

Säg budskapet med en bit ost!
3 av 3

Säg budskapet med en bit ost!

Faksimil Youtube

Fler hem | 23/11/2015 00:00

Favoritbutiken pyntades med ett ovanligt budskap. Anledningen är lika enkel som genial.

Inför förra valet pratade politiker från alla sidor om att bygga fler hyresrätter, men än så länge har det inte hänt mycket på den fronten.

För att lösa bostadsfrågan är det många som har goda idéer, men det är svårt att nå politikerna. Osman kom till exempel med förslaget att man ska bygga mer på höjden för att skapa fler bostäder.

Det är många som står utan en egen bostad och Hyresgästföreningen ser till att deras berättelser når fram till politikerna.

– Jag tror på folkrörelsen som en förändrande kraft, säger Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder och fortsätter:

– Gemensamt kan vi förändra politiken.

Men hur ska man uppmärksamma politiker som exempelvis finansminister Magdalena Andersson på Osmans idé? Eftersom Andersson älskar ost kan man ju testa att framföra Osmans meddelande genom hennes favoritostbutik, så kanske det går fram!

Tyvärr är det inte bara där Osman och Andersson bor som folk inte har ett eget hem. Mer än 80% av befolkningen bor i kommuner där det saknas bostäder, enligt Boverkets marknadsanalys 2015.

Hur tycker du att politikerna ska lösa bostadskrisen? Kom med förslag under #flerhem

Kolla in ostbutikens kupp här:

Har du en egen bostad?