1 av 5
2 av 5
- Foto: Pixabay
3 av 5
- Foto: Pixabay
4 av 5
- Foto: Coop
5 av 5
- Foto: Pixabay

9 perfekta julklappar för dig som har tajt med pengar

Supit upp alla julklappspengarna? Lugn, vi har bästa sista minuten-lösningarna för dig.


1. En teckning

Hemmagjorda juklapparnas heliga graal! Skit i om du faktiskt är duktig på att måla eller teckna, bara kör på. Visa också hur sårad du blir om den som får teckningen inte blir jätteglad. Bra motiv kan vara djur, ett fint hus eller ditt kön.

Rim: Hade inte råd med någon gran – men här har jag ritat mitt organ.

2. Ikea-pennor

Det bästa i livet är gratis. Och vad är bättre än att få typ 100 pennstumpar från Ikea? Alla älskar pennor, eftersom de funkar så bra när man måste skriva ner något.

Rim: Ho ho ho, kommer tomten och säger – här har du som gillar att skriva ner grejer.

3. Makaron-boll

Till det här behöver du bara två saker: Snabbmakaroner och lim. Resten kan du räkna ut själv. Makaron-bollen är perfekt som pynt, bokstöd eller massageverktyg.

Rim: Inga tusenlappar, inga miljoner – men i stället en boll med lim och makaroner

4. Folköl

Här är presenten för dig som verkligen vill ge bort det där extra. Det är billigt och ganska trist. Men man blir ju lite lullig och det kan ju vara trevligt. Botten upp!

Rim: Du gillar ju att supa med måtta. Här har du några Tingsryd två komma åtta!

5. Soppa

Kräftsoppa är en riktig julklassiker! Allt du behöver göra är att byta ut kräftstjärtarna mot rå potatis och den krämiga soppan med kallt vatten. Alla kommer hata dig, men du kommer undan billigt!

Rim: Du vet att jag inte är någon rik'en. Här är en gåva som kommer göra dig ganska besviken.

6. Hår

En riktigt intim present. Kanske till pojk- eller flickvännen? Och det är inte bara billigt! Inget säger "jag kanske kommer strypa dig i sömnen" som en lock hår.

Vill du göra det extra otäckt kan du ta lite pubishår – eller varför inte en hårlock från en annan person!

Rim: Nu kanske jag brutit mot lagen – med jag har ju sparat hår från dig sen första dagen. Ta min lock och håll den nära – och låt oss evig trohet svära (säg det med din galnaste blick)

7. Fett

Förr i tiden var det här hårdvaluta, men nu för tiden är det förvånansvärt få som uppskattar en skål ister. Ge bara bort till någon du verkligen gillar.

Rim: God jul, fru och mister – här har du en skål med ister.

8. Grus

Har du lite sprayfärg över någonstans? Perfekt! Leta upp lite härligt grus och färga i en trevlig färg. Säg att det är värdefulla ädelstenar. Alla gillar ädelstenar.

Rim: Rubiner, safirer och allt som glimmar – det här har jag kämpat med i många timmar.

9. Damm

Okej, det här är bara för dig som har panik. Förmodligen kommer det bli ett fiasko.

Rim: Lusse-lelle, lusse-lelle, här har du lite damm. Förlåt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du julklappar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.