Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Paolos diss mot LCHF, 5:2 och GI: "Mat är inte farligt"

Paolo anser att dieter bara är skrot.
1 av 3

Paolo anser att dieter bara är skrot.

Stella Pictures

Han anser att man ska äta bra, träna och sova.
2 av 3

Han anser att man ska äta bra, träna och sova.

Robert Eklund / Stella Pictures

Här med sin träningsbok.
3 av 3

Här med sin träningsbok.

Stella Pictures / Stella Pictures

Hälsa | 01/10/2013 20:42

Paolo Roberto har ledsnat på svenskarnas diettrender.
– Mat är inte farligt, det är njutning, säger Paolo.

Paolo Roberto, 44, är den före detta proffsboxaren som i dag lagt handskarna på hyllan. Nu är han i stället aktuell som föreläsare samt programledare och inte minst har han gjort sig känd för sitt brinnande intresse för hälsa och mat. På CV:t har Paolo flera kok- och träningsböcker

I den rådande "dietdjungeln" har Paolos röst varit en av de starkaste. Nu går han till hård attack mot anhängarna till några av de just nu mest populära dieterna.

– De är ju fanatiker hela gänget, de har inget perspektiv, säger Paolo Roberto till Aftonbladet

Vågar att vägra dieter

Paolo säger sig vara emot alla dieter och har tidigare varit starkt kritisk till bland andra Katrin Zytomierskas bok "LCHF för hela familjen". På Instagram  visade han upp en bild på boken och kallade den för barnmisshandel. 

– LCHF och 5:2. Vad säger de till sina barn? Jo, att mat är farligt. Mat är inte farligt, det är njutning, säger han vidare i intervjun med Aftonbladet.  

"Kan man ha det bättre?"

Och inte verkar Paolo ha några planer på att förändra sin egen livsstil. På Instagram publicerar han flitigt bilder på pasta, när han inte visar upp sin aktiva vardag med morgonträningar och avancerade yogaställningar.