Nyheter24 pratade med Josefine Forsberg.
1 av 10
Nyheter24 pratade med Josefine Forsberg.
Hon har för tillfället 109 000 följare på Instagram.
2 av 10
Hon har för tillfället 109 000 följare på Instagram.
Hon berättar om hur fotbollen präglat hennes liv och gav henne vinnarskallen som finns kvar ännu i dag.
3 av 10
Hon berättar om hur fotbollen präglat hennes liv och gav henne vinnarskallen som finns kvar ännu i dag.
Hennes pojkvän Alex är även han en stor fitnessprofil i Sverige.
4 av 10
Hennes pojkvän Alex är även han en stor fitnessprofil i Sverige.
Paret lever ett väldigt hälsosamt liv, men unar sig ibland "ätardagar". – Då är halva 7-eleven framdukat på bordet, berättar hon.
5 av 10
Paret lever ett väldigt hälsosamt liv, men unar sig ibland "ätardagar". – Då är halva 7-eleven framdukat på bordet, berättar hon.
Som modell gör hon mestadels jobb för sportiga kläder.
6 av 10
Som modell gör hon mestadels jobb för sportiga kläder.
– Idealen är som de är, självklart hade jag kanske velat göra mer fashion också men jag inte vill se ut som en klädhängare, snarare än kläd-bärare, berättar hon för Nyheter24.
7 av 10
– Idealen är som de är, självklart hade jag kanske velat göra mer fashion också men jag inte vill se ut som en klädhängare, snarare än kläd-bärare, berättar hon för Nyheter24.
Utöver sin vältränade kropp har bloggerskan även ett fantastiskt ansikte.
8 av 10
Utöver sin vältränade kropp har bloggerskan även ett fantastiskt ansikte.
En av fördelarna med att arbeta som modell anser hon är resorna.
9 av 10
En av fördelarna med att arbeta som modell anser hon är resorna.
Josefine kan sina poser.
10 av 10
Josefine kan sina poser.

Fitnessmodellen Josefine Forsberg – "Jag såg bantningen som en utmaning"

Fitnessmodellen och bloggerskan Josefine Forsberg berättar om hur det är att arbeta som modell, hennes kärlek till träningen och vad som alltid måste finnas i hennes kyl.


Några snabba

Vad har du som bakgrundsbild på telefonen? En bild på Alex när han sträcker på sig, sprickorna spelar ingen roll längre.

Din favoritlåt att träna till? Jag kan lyssna på allt, ibland råkar jag till och med lyssna på Celine Dion. Jag är för fokuserad på träningen för att musiken ska bli något hjälpmedel. Inget jag behöver för att bli peppad :)

Om du var ett djur, vad/varför? Lejon, utan tvekan! Jag älskar djungeln, disney och mest av allt ”Lejonkungen”. Till och med lägenheten vi bor i är inredd som en liten djungel.. och därav fått namnet ”kojan”.

Vad gör du när ingen ser? Jag kan sätta mig på golvet, tända ljus och ritar.

Vad är det snyggaste på en kille respektive en tjej? Oavsett tjej eller kille tycker jag helheten är viktigast. Med det menar jag att det yttre och det inre matchar - kanske ett charmigt leende och en stor portion humor? Utstrålning är något som fångar in och skapar intresse, jag gillar när människor vågar ta plats.

Ditt motto? ”Ta reda på först, uttala dig sedan”

Om du bara fick äta en sak resten av livet - vad? Om de inte påverkar kroppen skulle jag valt mackor. Min kärlek till ”mellis” är olidlig.

Följ Josefine

Här kan du följa Josefines blogg .

Här kan du följa Josefines Instagram.

– Jag är en småstadstjej och har mina rötter ifrån Nyköping. Jag kallas oftast ”Jossan” av mina nära. Är en person som tycker om att umgås med andra människor och älskar att vara ute på äventyr. Dessutom älskar jag att träna och ta hand om min kropp, berättar Josefine Forsberg, 20, för Nyheter24.

Vad har du svårt för?

– Något jag verkligen inte tycker om är falskhet, utnyttjande och om någon gör mina nära illa. Sedan tycker jag heller inte om känslan av att vara missnöjd. Därför har jag oftast väldigt höga krav på mig själv. 

Sporten som präglade livet

Josefine berättar om sin bakgrund som fotbollstjej och hur det har kommit att prägla hennes liv.

– Jag har spelat fotboll i nästan tio år och därför har jag blivit en riktig vinnarskalle och en väldigt dålig förlorare, haha. Bra att ha som lagkamrat, jobbig att ha som motståndare.

Du sa att du hellre blev berömd för en boll i krysset än en god laganda?

– Jag måste ha ett omedvetet ego inom mig som älskar att hamna i fokus. Det var en slags motivation för mig helt enkelt, säger Josefine och fortsätter:

– Utöver fotbollen har jag även kört friidrott i många år där höjdhopp, längdhopp och löpningen var de tre favoriterna. Varför jag var vassast i de tre grenarna berodde på att jag var extremt lång och smal som liten. Former kom sent på mig.

"Därför blev jag tuff, modig och pojkig"

I sin blogg har profilen berättat om att hon alltid varit lite utav en pojkflicka.

– Jag är uppvuxen bland killar. Min tre år äldre bror och mina två äldre kusiner som står mig väldigt nära har jag brottats, retats, tävlats och sportats med istället för att leka med dockor. Jag fick aldrig höra kommentaren ”Vad modig du är” utan snarare ”Är du världens mes eller?”, så därför skulle jag säga att jag blev tuff, modig och pojkig. 

Du har berättat på bloggen att du slutade äta och började löpträna. Varför?

– Efter att ha medverkat i en skönhetstävling började jag kolla upp hur jag skulle gå till väga för att ta mig långt. Då såg jag ju att idealen var smala som pinnar. Självfallet fick jag plötsligt för mig att jag skulle se ut  så. Såg hela processen som en utmaning, istället för en bantning.

Berätta om livet som modell.

– Livet som modell är något jag verkligen satsar fullhjärtat på. Det  innebär mycket resande, kort planering, varierande vardag, många nya ansikten och det bästa av allt är att du hela tiden ställs inför nya utmaningar.

Men blir det aldrig tråkigt att måsta tänka på hur man ser ut?

– Jag älskar att träna, så att hålla god form är något som kommer naturligt för mig. Många andra modeller kanske känner träningen som ”en del av jobbet”, men för mig är det en livsstil. Det är självklart en bonus och en extrem motivation att ställa sig framför kameran när man lagt ner så mycket tid och energi på att hålla god form, säger hon.

"Vill inte se ut som en klädhängare"

I och med Josefines muskulösa kropp blir majoriteten av jobben så kallade "sportjobb".

– Jag modellar inte så mycket fashion utan det blir mest sport-jobb. Idealen är som dem är, självklart hade jag kanske velat göra mer fashion också men jag inte vill se ut som en klädhängare snarare än klädbärare, haha. 

"Vi träffades på krogen, av alla ställen"

Josefine är tillsammans med en annan stor fitnessprofil, nämligen Alexander Siamak Shirpey, 28. Men de träffades en ganska bra bit från gymmet.

– Av alla ställen var vi faktiskt på Café Opera. Jag kollade in den där otroligt vackra människan, som sedan helt plötsligt kom fram till mig och viskar att vi snart skulle ses igen. Sen drog han därifrån. En vecka senare bjöd han mig till Stockholm, haha.

Vad måste alltid finnas i er kyl?

– I vårt kylskåp finns det 12 klara matlådor från varje söndag, då vi har vår egna kock Shervin Torkian som lagar elitkäk, bestående av kött/fisk/fågel och grönt. Utöver det har vi alltid ett paket ägg, och ett paket smör för stekning. Skulle inte kalla det för någon föräldrakyl direkt. Vi ser det mer som ett skåp fyllt med näring. 

Fisk.... Men äter ni något "mums" ibland?

– Haha när vi väl bestämmer oss för att äta onyttigt så gör vi det på riktigt. Dessa dagar sker inte särskilt ofta men när vi väl har våra så kallade ”Ätardagar” går vi loss ordentligt. Dock grundar vi alltid med ett vanligt mål först, sedan är halva 7-11 framdukat på bordet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så maximerar du effekten av din allergimedicin – enligt experten

3 dagar sedan 16:36

Apotekaren varnar: Det händer om du äter för mycket vitaminer

27 Feb, 19:26
Enligt en undersökning tar fler än var tredje person olika kosttillskott med hopp om goda hälsoeffekter. Men kan man äta för mycket vitaminer? Och vad händer om man gör det? Det svarar chefsapotekare Annika Svedberg på i en intervju med Nyheter24.

Så gör du slut med en narcissist • Misstaget du inte vill göra: "Finns en risk"

28 Jan, 12:02
Vill du göra slut med din partner, men misstänker samtidigt att denne har en narcissistisk personlighetsstörning? Då finns det några saker som kan vara bra att tänka på, enligt psykologen Monica Emanell.

Pensionär? Det måste du känna till för att undvika fallskador

10 Jan, 17:32
Närmar du dig pensionsåldern eller har kanske rent av redan nått den? Då finns det några detaljer som är bra att känna till för att undvika fallskador.

Missarna du ska undvika i vinterkylan: "Är ju helt galet"

3 Jan, 14:32
Nu har den isande vinterkylan kopplat ett järngrepp om Sverige. För att undvika hudskador finns det några klassiska missar du bör undvika, det menar hudläkaren Petra Verga Kjellman.

Läkaren slår hål på myterna om vinterkräksjuka – så skyddar du dig bäst

30 Dec 2023, 14:37
Säsongen för vinterkräksjuka har anlänt till Sverige och som vanligt väntas tusentals drabbas av det jobbiga viruset. Nyheter24 har pratat med Doktor24:s ansvariga läkare Lars Lindstedt, som berättar hur du skyddar dig på bästa sätt.