Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

6 sminkmissar alla bör passa sig för

Hälsa | 30/08/2014 17:32

Här kommer sex enkla vardagstips som gör att du undviker tråkiga sminkmissar.

1. Vita kajalpennan

Detta knep är till för att få en mer "öppen blick" och för att se piggare ut. Det går helt enkelt ut på att du försiktigt ska dutta lite lätt med en vit kajalpenna innanför franskanten. Problemet är bara att nio av tio pressar pennan så hårt att det blir kritvitt samt kommer på de maskaramålade fransarna. Det ser bara konstigt ut. 

Knep: Ta en tunn pensel, dutta den i "Easy Cover Red" och måla försiktigt innanför franskanten INNAN du målar mascara. Då ser det naturligt och fräscht ut. 

2. Bronzerouget

Bronzerouge är perfekt för att få en jämn och solkysst look med lite skimmer i. Men gränsen är hårfin för när det blir för mycket och du ser ut som en flammig färgpalett. Rama in ansiktet lätt, lägg på kindben, lite på panna och T-zon. Knepet är att använda borsten med lätt hand. Kolla sedan på resultatet med en spegel vid ett fönster. 

3. Ögonbrynen

Jag kan inte säga detta för många gånger: Sluta måla era bryn så det ser ut som clownbryn målade med vattenpensel. Många tjejer i dag lägger bara bas, skippar mascaran och satsar på ett par feta bryn för en lite naturligare och "modelligare look". Ser förjävligt ut om brynen i fråga är ditmålade. 

Knep: Spara ut brynen, färga brynen, plocka brynen. 

4. Det långa slitna håret

Många vill ha långt hår. Men ett långt hår behöver inte betyda ett ovårdat hår. Jag vet att det tar emot men för guds skull – kapa de slitna topparna.

5. Puder

Vanligt kakpuder ska matta ned blank hy – inte fungera som en torr foundation. Dutta lätt i T-zonen – and you're done.

Knep: Det finns fantastiska serum som mattar ned din hy – köp köp!

6. Knepet om att måla utanför

Det är någon dumbom därute som sagt att man kan måla läppstift/läppglans utanför amourbågen för att ge intrycket av större läppar? Detta nonsens hoppas jag innerligt att ingen går på. Att gå omkring med läppstift utanför. Ok om du använder en läppenna som du tonar. Men bespara dig själv kletet utanför.