Att springa långsamt

Det behöver inte alltid gå så fort! Tvärtom. Genom regelbunden lågintensiva löpning, som är behagliga och där du springer med låg puls, tränar du en rad viktiga egenskaper.

1. Du stärker kroppens muskler, senor och ligament.

Du vänjer kroppen vid att springa och på så sätt förebyggs skador.

2. Du förbättrar din löparekonomi och lär dig springa mer energisnålt.

Genom att sänka farten får vi dels möjlighet till mängdträning, dels möjlighet att fokusera på löpartekniken. Tillsammans gör det dig till en bättre löpare som inte gör av med lika mycket energi i varje löpsteg.

3. Du återhämtar dig snabbare och kan därför springa oftare.

Kul va! Och när du springer oftare blir du bättre på det.

4. Du övar din förmåga att förbränna fett istället för kolhydrater.

Nej det handlar inte om att banta. Att kunna förbränna fett är en ypperlig egenskap när man ska springa långt och länge och när det kan vara svårt att hinna äta stora mängder kolhydrater.

För egen del hjälper mina långsamma löppass mig att hålla i min kärlek till löpning. Det är kravlöst och roligt. Jag får tid att njuta, se mig omkring i omgivningen eller kanske lyssna på en bra podd.

2 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bra tips ?, jag brukar alltid springa för fort och skada mig..

    Lågintensiv träning i vad jag tror var endast 15 minuter sätter igång en förbränning i kroppen som håller i flera dagar. Den här information kan dock vara spekulativ. Betyder mest något när man har lite ölmage som jag har 🙂 Har inte börjat med det lågintensiva ännu 😀 Men de kommer… som man brukar säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.