Vissa är mer lättköpta än andra…

CUF tillhör tydligen den sorten.

Igår skrev Aftonbladet om hur deras förbundsordförande, Réka Tolnai, i början av sommaren åkte på en bjudresa till tobaksjätten Philip Morris forskningscenter i Schweiz. Syftet var…tja, det är kul med en weekendresa antar jag? Jag menar, vem vill inte bo gratis på lyxhotell? Philip Morris syfte å andra sidan är solklart, de vill hitta en vän i svensk politik som kan driva tobaksjättens agenda. (Företaget lägger miljoner på lobbyverksamhet). Och de gjorde dem, i Réka.

Det är exakt sånt här beteende som sänker förtroendet för våra politiker. Réka har inte gjort fel i sak, då hon inte är förtroendevald, MEN hon uppfattas av många som en framtida politiker för Centerpartiet.  Åtminstone jag kommer tänka ”tobaksbolag” när jag tänker Réka i framtiden.

Det ska dock sägas att Réka och CUF redan innan lyxresan hade en väldigt intressant inställning till tobak. Ungefär: Mer rökning åt folket! De vill nämligen att man återigen ska få röka på uteserveringar och restauranger. Om folk vill röka ihjäl sig, varför ska staten lägga sig i? Strunt samma att cigaretter är extremt beroendeframkallande och att det fria valet på grund av det kan ifrågasättas.

Har du någonsin träffat en rökare som faktiskt velat vara en rökare?

 

2 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag hade en uppgift att skriva om rökning, olika sätt att få hjälp att sluta osv. Och jag hade ingen aning om hur hårt tobaksindustrin satsar på reklam i länder och områden där dom fortfarande får göra reklam och har möjlighet till att kunna sälja cigaretter.
  Här kör man istället på att försöka marknadsföra dom ”bättre alternativen” som är bättre än rökning. Antagligen pga lagar, men också för att informationen om det skadliga är väl känt.

  Det finns ingen omtanke för människor. Så har svårt att se relevansen för politiker att alls lyssna på aktörer i tobaksindustrin.

  Och angående restauranger. Det är inte roligt att arbeta i en miljö där det tillåts rökas. Då går det ju fint att ta ett sånt där ”bättre alternativ” medan man sitter bland folk. Eller gå undan och röka.

   Jag håller helt med dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.