Moderaterna vill medicinera bort gängkriminalitet

Nu kanske du tänker medicinera redan dömda brottslingar?

Ha! Nej nej, det handlar om att medicinera barn. Det är vad Moderaterna vill. Barn i utsatta områden ska screenas redan vid fem års ålder, hela skolklasser, för ADAH. Och de som ger utslag ska sedan medicineras.

Det här hörni, det här är ett slöseri med resurser på en sällan skådad nivå.

Moderaterna verkar ha glömt bort (trots att de styr i bland annat Stockholmsregionen och därmed ansvarar över sjukvården), att BUP är i totalt koas! Köerna är astronomiskt långa. Med Moderaternas förslag skulle massvis med ungar, som faktiskt är i behov av hjälp, INTE få tillgång till vård. Alla resurser skulle gå till att screena ungar som inte har behov av stöd. Barnen kommer hinna bli vuxna innan de ens erbjuds utredning.

 

Resursslöseriet är ändå inte det värsta.

Trots att det ska ske på frivillig basis är det faktum att man pekar ut vissa barn, baserat på vart de bor, oerhört stigmatiserande. Eller som min vän Nora Gavelin skrev  ” Och hur kommer det sig att det enbart är barn i utsatta områden (återigen, läs:invandrare) som ska testas för ADHD? Är det bara invandrare som blir farliga och gängkriminella vid ADHD, medan vita med ADHD bara har en inspirerande superkraft?”

Alla barn som har behov av stöd och hjälp ska få det. Oavsett var de bor. Och inte på grund av var de bor. Punkt slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.