Nytt populistiskt förslag från Vänsterpartiet

Är det bara jag som är trött på politiker som kommer med vallöften som är lika genomförbara som en tur och retur resa till solen?

Förslag och löften som politikerna, redan när orden yttras, vet om att de inte går att genomföra i praktiken.

Ta exempel Vänsterpartiets senaste löfte om så kallade ”Sverigepriser” på el. Tanken är att man ska ha lägre pris på elen som säljs i Sverige till svenska hushåll medan man ska behålla marknadspris på elen som exporteras.

Det låter ju bra, eller hur? Problemet är att det inte går att genomföra för att det strider mot EU-rätten och EU:s principer om en fri marknad.

EU-rätten säger praktiskt taget att vi ska behandla alla kunder inom hela EU lika. Med V:s förslag skulle Svenska kunder få en gräddfil och det gillar inte EU-rätten. Man kan tycka vad man vill om det, men faktum är att så länge Sverige är med i EU måste vi följa den lagstiftning som finns.

Nooshi avfärdar kritiken med att det inte alls strider mot EU-rätten. Nähä? Care to explain Nooshi? Jag är väldigt nyfiken på hur du kommit fram till den slutsatsen.

Svensk Kraftnät, den myndighet som ansvarar för kraftnätet, har till och med gått ut och sagt att Nooshis förslag är en omöjlighet.

Varför komma med ett vallöfte som inte går att genomföra? Jag har svårt att se att det beror på att Vänsterpartiet saknar relevant kunskap. Då återstår bara det tråkiga alternativet; populism. Att spela på väljarens okunskap.

2 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför inte kommentera Bluff-Uffe, som vill dra igång kärnkraft, fastän han vet att det dröjer till 2040 innan ett kärnkraftverk står klart. Inget som hjälper oss nu! Dessutom vill inga elproducenterna satsa på kärnkraft. De kan inte sälja så dyr el utan subventioner från staten. I Bluff-Uffes budget har han inte lagt en krona på kärnkraft. Han bara bluffar – som vanligt.
    Däremot bekämpar han vindkraftverken tillsammans med sina lokala politiker, trots att vindkraftverk är det som snabbt kan hjälpa oss ur krisen – och som elproducenterna vill ha.

      Bluffe-Uffe! Det här får jag titta närmare på. Tack för din kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.