6 gånger Richard Jomshof uttryckt sig rasistiskt

Jomshof är ny ordförande i riksdagens justitieutskott …

Detta trots att Jomshof är en uttalad islamofob, rasist och konspirationsteoretiker.

Jomshof har i snart två decennium divit att Sverige (och Europa) är påväg att bli muslimskt land enligt en konspirationsteori som kallas Eurabi.

Han har också gjort en rad islamofobiska uttalanden.

2021 kallade han Islam för en ”avskyvärd ideologi och religion”.

Han har även beskrivit en kvinna som bar svensk folkdräkt och hijab för ”en våldtäkt” på Sverige.

2022 skrev han på twitter

”Islam, denna avart till religion, grundad av krigaren, massmördaren, banditen och slavhandlaren Muhammed, har ingenting i vårt land att göra. Muhammed höll sig för övrigt själv med sexslavar, så det är inte förvånade att sedvänjan existerar.”

Jomshof vill även förbjuda muslimska friskolor. Notera, inte alla religösa friskolor utan enbart muslimska. På grund av att ”islam är en dålig religion” enligt honom.

Han har även hävdat att Islam är värre än nazism.

Det första han gjort i sin nya roll är att proklamera att han vill avskaffa diskrimineringslagen.

 

Han motiverar det med att gemensamma resurser inte ska användas ”för att gynna enskilda grupper som för tillfället uppbär etablissemangets gunst”.

Han har även hävdat att transpersoner som inte tvångssteriliseras vid könskorrigering är en ”freakshow”.

Jomshof tycker även att den judiska befolkningen i Sverige inte är ett problem eftersom ”den judiska gruppen är så pass liten”.

Detta är bara ett litet axplock.

Justitieutskottet bereder ärenden som har med rättsväsendet att göra. T.ex polisen och domstolarna. Rättväsendet ska stå för rättvisa och verka för att upprätthålla rättsstatens principer. (Vi ska alla vara lika inför lagen etc).

Mot bakgrund av Jomshofs uttalanden och åsikter är det uppenbart att han inte står bakom grundläggande rättigheter och principer som dessa.

2 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Lägg ner för fan .. När ska ni kränkta medelålders kvinnor , även vissa män i kjol fatta att era dagar i politiken är på väg att ta slut .
    väx upp för fan och öppna era ögon för vad som verkligen är en fara för detta landet . Helt ofattbart att ni bara orkar spy galla på SD och inte attackera det verkliga problemen som finns i Sverige >

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.