Visitationszoner ser ut att bli verklighet

Regeringen + SD har nu tagit ett stort kliv mot att göra de så kallade visitationszonerna till verklighet genom att man tillsatt en utredning för hur det här ska genomföras.

Visitationszoner innebär att polisen, inom ett visst geografiskt område, (i praktiken vet vi alla att det rör sig om de särskilt utsatta områden) kommer få stoppa vem som helst för att genomföra bland annat kroppsvisitationer TROTS att det inte finns misstanke om brott.

Det här är förfärligt för demokrati och ett rättssamhälle som Sverige.

Jag menar, det är inte svårt att förutse vilka i vårt samhälle som kommer bli föremål för dessa godtyckliga ingripanden från staten. Hej diskriminering!

Som om detta inte vore nog tycks det vara så att visitationszoner faktiskt är kontraproduktiva för att bekämpa brott. Det leder nämligen till ökad misstro mot polisen vilket gör deras brottsbekämpande jobb svårare. Det här är inte heller något som polisen efterfrågat. Tvärtom är de skeptiska.

Regeringen hävdar att visitationszoner funkat i Danmark, men sanningen är att det finns för lite forskning för att dra en sån slutsats.

Varför pushar regeringen för denna urusla idé? Jo för att det får dem att se handlingskraftiga ut. Det är populism.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.