Stockholm

Helsingborg

Helsingborg är en stad som ligger i Skåne och tillhör Helsingborgs Kommun. Helsingborg räknas som Sveriges 8:e största stad med totalt 108 334 invånare.

Innan staden döptes om till Helsingborg år 1970 så hette den Hälsingborg. I staden finns många vackra platser och några av de största turistmålen är medeltidsborgen Kärnan, slottsträdgården Sofiero samt Dunkers kulturhus. 

Helsingborg kallas i folkmun för sundetspärla för att staden är belägen så nära vattnet och kontinenten. Står du och tittar ut över vattnet så ser du enkelt till den danska sidan där Helsingør ligger. Det går färjor mellan städerna och det tar cirka 20 minuter att åka över.

Stadens historia sträcker sig hela vägen till vikingatiden vilket till stor del beror på den strategiska positionen med Danmark på enbart 3,5 kilometers avstånd. 

Helsingborg är även känd för sitt fotbollslag Helsingborgs IF som har vunnit flera SM-guld, senast 2011. Laget åkte dock ur Allsvenskan för ett par år sedan och slåss nu i toppen av Superettan.

Källa: Helsingborg

Helsingborg.
Man går över ett övergångsställe i Helsingborg. Bildkälla: Johan Nilsson/TT
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.