Köttindustrin - Nyheter, artiklar, reportage och video

23 Jul 2019, 18:24
27 miljoner kronor från EU till branschorganisationen Svenskt kött – ska få fler unga svenskar att äta fläskkött. Läs mer här!
5 Jul 2017, 21:22
Sanna Ansaldo​: "Här går jag och tror att jag gör något relativt gott för världen för att jag ratar fläsket..."
27 Maj 2017, 14:00
Erika Kvarnlöf: "2017 är det en trendig grej att sluta äta kött. I nästa ögonblick bokas det en flygresa eller två".
29 Feb 2016, 10:38
Miljöpartist: Regnskog skövlas i ett rasande tempo för att kunna öka produktionen av foder till animalieindustrin, utan att ta hänsyn till varken människor djur eller biologisk mångfald.
22 Feb 2016, 16:41
Debattören: Förklara för mig hur du kan försvara ditt personliga val att njuta av kött på bordet, och gör det gärna utifrån andra aspekter än ditt ego.
17 Feb 2016, 16:00
Debattörerna: Köttskatt och andra miljöskatter inom jordbruksområdet är nödvändiga steg mot ett hållbart jordbruk.
30 Nov 2015, 10:20
Lykke Brodin: "Om det inte vore nog med hur kött- och mjölkindustrin påverkar miljön, pekar siffror dessutom på hur denna industri bidrar både till världssvälten och till vår ökande vattenbrist".
24 Nov 2015, 11:11
SLUTREPLIK. Ronja Berglind och Per-Anders Jande: Kycklingarnas snabba tillväxt orsakar skelettproblem. Hela 15 procent, eller tolv miljoner individer, av de svenska broilerkycklingarna har så allvarliga skelettproblem att de har svårt att röra sig.
17 Nov 2015, 08:43
Per-Anders Jande och Ronja Berglind: Svensk fågel bemöter kritik mot den brutala djurhållningen i svenska kycklingfabriker med att vi har världens bästa djuromsorg. Deras definition av omsorg är dock inte den resten av samhället har.
13 Okt 2015, 09:41
Jenny Strindlöv: "De medvetna köttkonsumenterna förnekar inte djurs förmåga att känna, tänka och uppleva. Just därför efterfrågar de att djuren de äter 'har haft ett bra liv'".
4 Aug 2015, 09:58
Aktionsgruppen Tomma burar: "I natt somnar grisarna Selma och Louise i ett kärleksfullt hem. Men miljoner individer i den svenska djurindustrin är fortfarande inlåsta under horribla förhållande under sitt korta liv innan de dödas"
15 Jun 2015, 09:06
Camilla Björkbom från Djurens Rätt skriver om hur djurungar slaktas och bränns för att de inte anses gå att tjäna pengar på.
30 Maj 2015, 13:55
Andreas Eriksson tror att framtiden ligger i odlat kött. Han menar att konstgjorda animaliska produkter är ett måste för att rädda miljön.
19 Dec 2014, 09:54
Ola Göransson: "Väljer man att äta kött är kycklingen som kommer från oss svenska bönder ett riktigt bra val"
13 Dec 2014, 12:24
Camilla Björkbom (Djurens Rätt): "Varken KFC eller Svensk Fågel är det minsta intresserade att förbättra för sina kycklingar"
30 Jun 2014, 17:42
"Sverige äter vi cirka 85 kilo kött per person och år, vilket är mer än dubbelt så mycket som världssnittet", så skriver Martin Smedjeback som menar att en köttskatt skulle hjälpa oss att komma till rätta med köttätandet.
1