Anders Tegnell om att resa i sommar.
Anders Tegnell tror det blir svårt att resa i sommar. - Foto: Janerik Henriksson TT/TT

Anders Tegnell: Problematiskt att resa i världen i sommar

Man bör inte räkna med att åka utomlands i sommar. Det berättar Anders Tegnell i en intervju med Aftonbladet.


Det ser ut att bli en semester i Sverige i sommar för alla de som tänkt ta ut en sådan. Statsepidemiolog Anders Tegnell berättar i en intervju i Aftonbladet att det kan bli väldigt problematiskt att resa utomlands ett tag framöver.

– Jag tror att det blir problematiskt att resa i världen i sommar. Det kommer att vara en värld som är ganska rörig fortfarande med mycket inställda flyg, mycket gränskontroller och annat. Så det tror jag inte man ska räkna med. Det blir nog en semester i Sverige tror jag om man ska tänka realistiskt på framtiden, säger statsepidemiolog Anders Tegnell till Aftonbladet.

Statsepidemiolog Anders Tegnell. Bildkälla: Fredrik Sandberg TT/TT

Kan även bli problematiskt att resa till grannländerna

Och det är inte bara semester till Spanien eller kanske Italien som åsyftas. Tegnell menar även att det kan bli svårt att resa till våra grannländer också.

– Det beror på helt hur de gör med sina restriktioner. Som det är nu är det väldigt problematiskt att resa i alla våra grannländer, tyvärr, säger Anders Tegnell till Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.