Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läsarna: Jimmie Åkesson borde avgå

- 02/11/2018, 10:43 -

Jimmie Åkesson borde avgå som partiledare för Sverigedemokraterna – det visar Nyheter24:s unika omröstning. Se hela resultatet här!

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson borde avgå som partiledare – åtminstone om man frågar Nyheter24:s läsare. 

Det var tidigare i veckan som Nyheter24 ordnade en omröstning på sajten där man fick rösta på vilken partiledare man anser borde avgå – nästan 4 000 röstade, och näst intill var fjärde röst hamnade på SD:s partiledare Åkesson. 

Jimmie Åkesson har varit partiledare för SD sen 2005, och är faktiskt den partiledare i riksdagen som lett sitt parti längst. Och på senaste tiden har han öppnat upp för att han inte kommer sitta på posten för evigt. 

– Nu är det inte Ulf Kristersson som väljer SD:s partiledning, men om han skulle säga: ”byter man ut Åkesson då kan vi bilda regering tillsammans", ja, det är politikens innehåll som är det viktiga. Och i det mycket hypotetiska sammanhanget skulle jag möjligen kunna fråga partiet om de tycker att det är en bra idé, sa Jimmie Åkesson i en intervju med Aftonbladet i början av oktober i år. 

På andra plats hamnar inte helt oväntat Socialdemokraternas Stefan Löfven – där har också läsarna sedan tidigare röstat fram vem de tycker ska ta över partiet – läs mer om det här.

Populärast bland läsarna verkar Kristdemokraternas Ebba Busch Thor vara, bara drygt fyra procent tycker att KD-ledaren ska avgå. Ebba Busch Thor gjorde ju som bekant ett succéval nu i september – trots att Kristdemokraterna länge var uträknade inför valet.

Tycker du också att Åkesson borde avgå?