Vanilj- och passionsfruktskräm med krossade kakor.
Vanilj- och passionsfruktskräm med krossade kakor. - Foto: Nyheter24

Vanilj- och passionsfruktskräm med krossade kakor – en fruktig dessert

Denna enkla men fantastiska vanilj- och passionsfruktskräm med krossade kakor är perfekt för alla som vill bjuda på något sött och fruktigt. Dessutom tar den bara några få minuter att förbereda.


Här kommer receptet på en underbar och enkel efterrätt som garanterat kommer att imponera på dina gäster – vanilj- och passionsfruktskräm med krossade kakor.

Krämen är ljuvligt len och smaksatt med både vanilj och passionsfrukt, och de krossade kakorna ger en härlig crunch.

Perfekt avslutning på en middag eller som en svalkande sommardessert. Så låt oss sätta igång och skapa denna läckerhet.

Vanilj- och hallonkräm med krossade kakor – läcker efterrätt.

Recept på vanilj- och passionsfruktskräm med krossade kakor:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 4 passionsfrukter
  • 2 msk socker
  • 8 digestivekex

Så gör du vanilj- och passionsfruktskräm med krossade kakor:

  1. Börja med att dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Häll mjölken och grädden i en kastrull och tillsätt vaniljstången och fröna.
  3. Värm försiktigt upp blandningen på medelvärme tills det börjar koka.
  4. Ta kastrullen av värmen och låt den svalna.
  5. Skär passionsfrukterna på mitten och gröp ut fruktköttet med en sked.
  6. Tillsätt passionsfruktköttet i mjölkblandningen och rör om.
  7. Smaka av med socker och ställ krämen kallt i minst 2 timmar.
  8. Krossa de digestivekexen grovt och fördela dem i fyra glas eller skålar.
  9. Fördela sedan krämen över kexen.
  10. Servera och njut av denna ljuvliga efterrätt!

Tips: Du kan även dekorera krämen med några passionsfruktsskal och lite vispad grädde om du vill göra den extra festlig.

Är du sugen på fler lättlagade rätter? Här kan du se fler enkla recept!

/
/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!