Pepparkaks- och äppelkräm med krossade kakor.
Pepparkaks- och äppelkräm med krossade kakor. - Foto: Nyheter24

Pepparkaks- och äppelkräm med krossade kakor – krispig efterrätt

Vill du bjuda på en god och lättlagad efterrätt? Testa vårt recept på pepparkaks- och äppelkräm med knapriga krossade kakor. Det här är en dessert som passar lika bra till vardags som till fest.


Pepparkakor och äpplen är en match "made in heaven", och i den här krämen möts de två smakerna på ett underbart sätt.

Krossade pepparkakor ger en härlig crunch till den lena äppelkrämen. Detta är en enkel efterrätt som passar lika bra till vardags som till fest.

Vanilj- och hallonkräm med krossade kakor – läcker efterrätt.

Recept på pepparkaks- och äppelkräm med krossade kakor:

  • 4 äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk socker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 8-10 pepparkakor

Så gör du pepparkaks- och äppelkräm med krossade kakor:

  1. Skala och skär äpplena i mindre bitar.
  2. Lägg äppelbitarna i en kastrull tillsammans med kanel, vaniljsocker och socker. Tillsätt 2 dl vatten.
  3. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt det småputtra i cirka 10 minuter tills äpplena är mjuka.
  4. Ta av kastrullen från värmen och mixa äppelbitarna med en stavmixer till en slät kräm.
  5. Tillsätt vispgrädde och mjölk och blanda väl.
  6. Krossa pepparkakorna i mindre bitar och lägg i botten på fyra glas eller skålar.
  7. Fördela äppelkrämen i glasen eller skålarna.
  8. Toppa med mer krossade pepparkakor.

Är du sugen på fler lättlagade rätter? Här kan du se fler enkla recept!

Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!