Måndag 19 Apr
Stockholm

Så gör du frasiga brödpinnar med vitlöksdipp

Ett klassiskt snacks som alltid går hem. Du fixar dessa smarriga brödpinnar både enkelt och snabbt.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Dessafrasiga brödpinnar med vitlöksdipp är ett perfekt tilltugg somfunkar såväl till förrätten, den krämiga pastarätten eller somsnacks framför TV:n. Du fixar dem enkelt och snabbt utan en massakrusiduller. Snabbmat när den är som bäst helt enkelt!

Garneringenpå brödpinnarna går att variera i oändlighet. Testa olika frön(vallmo-, lin- eller varför inte kumminfrön?). Vill du skippa frönagår det såklart också bra! Du kan också ha på riven ost avvalfri sort.

Receptetger 16 st brödpinnar

Ingredienser(brödpinnar):

4 stsmördegsplattor

25 g smältsmör

1 msknaturella sesamfrön

1 mskhavssalt

Gör såhär:

Sätt ugnenpå 200 grader.

Skär varjesmördegsplatta i fyra remsor.

Tvinnavarje remsa till en skruvform och lägg på en plåt medbakplåtspapper.

Penslavarje brödpinne med smält smör. Garnera med sesamfrön ochhavssalt.

Gräddabrödpinnarna i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills de fått engyllenbrun färg.

Låtbrödpinnarna svalna på galler medan du förbereder vitlöksdippen.

Ingredienser(vitlöksdipp):

1 dlturkisk yoghurt

100 gnaturell färskost

1 finrivenvitlöksklyfta 

1 msktorkad mynta (kan uteslutas)

salt ochpeppar

Gör såhär:

Blanda ihopalla ingredienser i en skål precis innan du ska servera dinabrödpinnar. Smaka av med salt och peppar.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela