Måndag 19 Apr
Stockholm

Så gör du frittatafyllda paprikor på potatisbädd

Det allra bästa med frittatan är att den är riktigt mättande och perfekt att göra när du vill rensa kylskåpet på grönsaker.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Frittatankommer från Italien och är en lite matigare omeletträtt. Här fårdu ett lite roligare sätt att servera din frittata på. 

Receptetger 4 portioner

Ingredienser:

600 gpotatis (fast sort)

1 mskmatolja

1 mskgrillkrydda

4 stpaprikor

4 stsalladslökar

4 st färskachampinjoner

3 stora ägg

0,5 dlmjölk

salt &peppar

1 dl rivenost av valfri sort

evkoriander till garnering

Gör såhär:

Sätt ugnenpå 200 grader.

Skalapotatisen och skär i klyftor.

Sköljnoggrant i ett durkslag och torka sedan torrt med hushållspapper.

Läggpotatisklyftorna i en ugnsfast form. Tillsätt matolja ochgrillkrydda. Blanda tills alla potatisklyftorna är täckta i kryddaoch olja.

Rostapotatisen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Under tiden kan duförbereda paprikorna.

Skär avtoppen av varje paprika (kasta inte ev paprika som du skär bort,skär av från skjälken och spara till frukostmackan). Gröp ureventuella kärnor och skölj paprikorna noga.

Finhackasalladslöken.

Skärchampinjonerna i tunna skivor.

Tryck nerpaprikorna bland potatisarna och fördela salladslök ochchampinjoner i varje paprika.

Vispa uppägg och mjölk i en skål. Krydda med lite salt och peppar efteregen smak och tycke. Häll upp ägg blandningen i varje paprika ochgarnera med lite riven ost.

Tillagaallt i mitten av ugnen i 15 minuter.

Garneragärna med lite färsk koriander vid servering.

Kommentera
Kopiera länk
Dela