Så gör du vegansk sallad med ugnsrostad sötsur blomkål

Mättande sallad med härlig ugnsrostad blomkål med sötsur smak som passar alla då den även är vegansk.


Skippa kycklingen och ersätt med riktigt goda och krispiga ugnsrostade blomkålsbitar med sötsur smak. Ett perfekt tillbehör till dina favoritgrönsaker i en sallad.

Ingredienser:

1 halvt blomkålshuvud

2 msk agavesirap 

2 msk sirachasås 

2 msk olivolja

Peppar

1 msk soya

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Dela upp blomkålen i buketter. Skölj noga och torka av med hushållspapper.
  • Lägg blomkålen i en skål och blanda ihop ordentligt med resten av ingredienserna.
  • Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg blomkålsbitarna med ordentligt med mellanrum på plåten.
  • Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Kan serveras på en sallad varm som kall.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!