Så gör du snabb kycklingcurry-gryta med klibbigt ris

Få riktig restaurangkänsla på din rätt som du enkelt slänger ihop mitt i vardagen.


En riktigt god och mustig kycklingcurry gryta som på restaurang som du svänger ihop på ett kick. Mättande måltid med mycket smak!

Ingredienser:

2 msk matolja

1 finhackad gul lök

1 finhackad purjolök

900 g tärnad kycklingbröstfilé

Salt & peppar

2 msk curry pulver

400 ml kokosmjölk

1 dl mango chutney

1 tärning grönsaksbuljong

150 g skivade vattenkastanjer

1 tärnad paprika

1 skivad morot

Jasminris och rostade salta cashewnötter till servering

Gör så här:

  • Stek gul lök och purjolök mjuka i oljan på medelvärme.
  • Höj värmen och ha i kycklingen. Rör om tills den fått lite färg.
  • Tillsätt kryddor och rör om tills kycklingen är helt gul.
  • Ha sedan i kokosmjölk, mango chutney och grönsaksbuljong. Rör om och låt sjuda innan du har i grönsakerna.
  • Låt hela grytan sjuda under lock ca 20 minuter innan servering.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!