Mest läst

Alla utom vi – allt du vill veta om den aktuella serien

Dela på Pinterest
Hur känns det att vara ung och redo för familj men inte kunna få barn? Komplett hopplöshet med en avslappnad och humoristiskt underton bjuder Björn Gustafsson och Alba August på i den omåttligt populära serien “Alla utom vi”. Se den på Discovery+!

Sedan den 12 februari kan du se dramakomedin “Alla utom vi” regisserad av bland annat Erik “Jerka” Johansson. Serien handlar om Hilma (Alba August, 27) och Ola (Björn Gustafsson, 34), ett par som är mitt livet och helt redo att bli föräldrar. När de inser att den drömmen är längre bort än de först väntat sig, börjar en känslosam och stundtals hysterisk resa att få barn på annat sätt. 

Under de sex avsnitt som utgör den första säsongen får du följa med paret på en resa kantad av starka och jobbiga känslor. Hinder i form av åsiktsstarka familjemedlemmar och märkliga samtal med olika läkare gör inte resan lättare. Vi har samlat ihop allt du vill veta om “Alla utom vi”– serien alla pratar om!

1. Baserad på kanadensiska serien “How to buy a baby”

Hilma och Ola Wengelin är två friska och unga personer som bestämmer sig för att starta familj. Att skaffa barn blir svårare än väntat för de två och nu måste de ta hjälp på andra sätt för nå drömmen att utöka familjen. Serien “Alla utom vi” är en take-off på den kanadensiska serien “How to buy a baby” där paret möter samma hinder som Hilma och Ola. 

I en intervju till Expressen berättar regissören Erik “Jerka” Johansson, att grunden för den svenska serien bygger på samma story som i “How To Buy a Baby”, men att varje avsnitt är förlängt med ungefär tio minuter. Han menar därför att mycket i den svenska storyn har de hittat på själva, vilket gör den till en egen unik serie. Även om mycket inspiration är hämtat från nyckelscener ur den kanadensiska versionen.

2. Ett komiskt drama som lyfter tungt ämne

Redan i första scenen kastas vi in i vardagen hos familjen Wengelin som desperat kämpar med att bli gravida. De har nyligen ställts inför det faktum att graviditet inte är en självklarhet, trots ung ålder. Nu måste de söka svar i en outforskad värld av spermadonatorer och adoption. 

Hilma och Ola måste möta både fysiska och psykiska hinder medan människor runt omkring trycker lyckan om nyfödda barn i ansiktet på dem. Samtidigt som båda familjemedlemmar och läkare säger åt dem hur de ska hantera situationen. 

Serien ger en ärlig inblick i en vardag där två personer måste möta en hård sanning. Trots att den lyfter ett känslomässigt och jobbigt ämne – sker det ändå på ett humoristiskt sätt! 

3. Alba August och Björn Gustafsson – ett par på riktigt

Det var under inspelningen av “Unga Astrid” 2019, som Alba August och Björn Gustafsson hittade varandra och inte långt därefter blev ett par. De bekräftade officiellt att de var tillsammans på Guldbaggegalan under samma år. De två skådespelarna fick sedan chansen att spela mot varandra igen, den här gången i “Alla utom vi”.

– Vi gick in i en bubbla medan vi spelade in tillsammans. Varje dag kretsade kring storyn och det krävdes att vi levde tätt ihop, berättar Alba August i en intervju med Aftonbladet.

I en samma intervju berättar sedan Björn Gustafsson att de, trots att de spelade ett kärleksfullt par i serien, inte var tillsammans under tiden som serien spelades in. Idag har Alba August och Björn Gustafsson gått skilda vägar.

4.“Alla utom vi” får säsong 2

Det råder ingen tvekan om denna underbart roliga serie lockat människor till att sträckkolla den. Efter de den första säsongen på sex avsnitt som legat ute sedan 12 februari är den stora frågan: Kommer en säsong 2? Svaret är ja! Discovery+ bekräftar nu att de planerar och arbetar för en säsong 2, men något premiärdatum är ännu inte bestämt. Vi längtar!

Mer:

Har Carrie dumpat Mr. Big – för alltid?

Emily in Paris får säsong 2 – här är allt vi vet om Netflix-serien

Farmen 2021: Så heter alla deltagare på Instagram

Foto:  Pontus Lundahl / Anders Wiklund / TT