Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

2017-12-07 07:38

Därför tog jag ut mina extensions

Jag tänker ta ett litet inlägg här för att snacka om extensions. Som några av er kanske vet var jag på salong Fåfäng i Stockholm i september för att få en total make over.

Vi gjorde en artikel  (se videon här!) på hur det går till att sätta i extensions och nu, några månader senare, så är mina extensions borta och jag är korthårig igen.

Så, vad tyckte jag om det? Hur fick jag ut mina extensions? Och hur mycket kostar det, egentligen?

Extension-hairtalk

Jag använde mig av Hairtalk, något typ alla influenceres gör idag. Håret sätts dit med en tejpmetod som ska vara skonsam för ditt hår och fungera på de flesta hårtyper. Det kostar några tusenlappar, från ungefär 4000 – 10 000 kronor beroende på längd, antal slingor och färg.

Jag har sjukt tjockt hår naturligt och därför krävdes det väldigt mycket löshår för att få till det på mig. Jag var SÅÅÅ nöjd när jag fick i det, men lat som jag är orkade jag inte riktigt styla det varje dag, något jag kände själv var ett måste då mitt naturliga tjocka hår syntes för mycket och ”hacket” mellan extension och mitt riktiga blev för tydligt.

Men, med en hög tofs löste det sig och jag såg flawless ut i håret mer eller mindre varje dag. Kände mig sådär fin och piffad, liksom.

hairtalk

Dock kliade det väldigt mycket i hårbotten under tiden, något jag läst på kan ha och göra med att produkterna jag använde mig av torkade ut min hårbotten (?).

Men hur som helst, några veckor senare (typ 7-8) så började ju fästena växa ut och släppa lite. Jag skulle boka tid för att ta ut mina extensions, något man ska göra på salong. Men ett fäste ramlade av på morgonen när jag fönade håret och ett annat ramlade av på tåget när jag drog igenom håret.

Så, jag bestämde mig för att ta ut mina extensions helt själv, då jag helt enkelt inte ville ha kvar det, vilket gick superbra! Annars kan man också välja att flytta upp sina fästen och ha kvar håret.

ta_ut_loshar

Det jag gjorde var att jag tog rejält med kokosolja och hårinpackning i håret, speciellt vid fästena. Då släppte tejpen och jag kunde bara dra ut håret utan problem. Jag använde mig av dessa: 

medel ta ut hairtalk själv

Det kändes som att jag tappade massor med hår och blev rejält tunnhårig, men det kan bara ha varit en vanesak då jag hade vant mig med det tjocka löshåret. För nu är mitt hår precis som innan och inte alls tunt.

ta ut hairtalk sjalv

Så, skulle jag kunna tänka mig att sätta i extensions igen? Både ja och nej! Det är lite för mycket pengar för att bara hålla i några veckor men jag kände mig finare än någonsin. Men, då sparar jag hellre ut mitt egna hår och lägger de pengarna på något roligare :)

Följ mig på Instagram här!