Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

2018-01-09 22:36

Det här med att sova ensam – hur gör man?

Varannan vecka har jag och Martin något slags distansförhållande. Han är som sagt sportjournalist, vilket innebär mycket kvällar och helger. Hans schema just nu innebär kvällsjobb varannan vecka, och då även helg. Jag själv jobbar 08-17 varje dag, så vi får om varandra fullständigt.

Jag går och lägger mig vid 22-23 (ibland 21.... hehe) på vardagar och han kommer hem vid 01. Jag går upp vid 05 och då toksover han såklart. Vi får alltså sova tillsammans i några timmar, men vi ses inte. Närheten vi får är när han kommer och kryper ner i sängen och får krama om en sovandes Sara och när jag får pussa hejdå på en sovande Martin på morgonen.

Så, veckor som dessa är mina Sara-veckor. Jag får min egentid hela veckan och kan fokusera endast på mig. Det är såklart tråkigt då jag saknar honom mestadels hela tiden, men också rätt skönt. Jag tror vi håller förhållandet levande och alla känslor sådär brinnande och sprudlande på så sätt.

Saknaden. Glädjen över att ses igen. Vi får tid för oss själva. Vi tar vara på tiden vi får tillsammans.

Det enda jag gärna hade skippat är att gå och lägga mig själv. Jag hatar det. Att ha sängen för mig själv och få somna när jag vill är inget jag uppskattar, utan snarare hatar. Sängen är för tom, lägenheten är för tyst och jag kan verkligen inte slappna av. 

Jag somnar alltid väldigt lätt annars och har en slags på och av-knapp när jag behöver sova. Martin tycker nog jag somnar lite för fort. Men när jag är själv så somnar jag aldrig utan ligger och vrider och vänder mig lite för länge. 

Från att vara van med närhet vid min sida när jag går och lägger mig till att ligga där helt ensam. Det är inte roligt eller lätt.

Så, jag behöver tips på hur man somnar lättare och hur man får kroppen att slappna av, när man är ensam. Varför är det svårare? Är det att man saknar tryggheten?

Någon som har tips och kan hjälpa mig?