Mest läst

Så får du mer energi på morgonen

Dela på Pinterest
Här är några enkla knep du kan ta till om du vill motverka morgontröttheten och få mer energi på morgonen.

1. Gå upp fem sekunder efter att alarmet ringer

Att snooza kan göra dig ännu tröttare. Visst är det skönt att slumra lite efter att alarmet ringt men den lilla sömn du får då kommer inte vara tillräckligt kvalitativ för att du ska få mer energi. Räkna till fem när alarmet ringt och res dig upp ur sängen.

2. Sov rätt antal timmar

Det här är väl ganska uppenbart, men många sover på tok för lite. Så om du sover mindre än 7-8 timmar så borde du börja med att gå och lägga dig i tid.

3. Sätt på nattläge på mobilen

Om mobilen ligger i sängen och vibrerar under natten så kan det störa din sömn. Så försök dämpa störningsmoment så mycket som möjligt och sätt mobilen på nattläge.

4. Ät en ordentlig frukost

Börja dagen med mat i magen. Det kommer ge dig mer energi som gör dig piggare snabbare och så du står dig till lunch.

5. Ta en dusch

En uppiggande dusch kan få dig att vakna till liv och kvickna till i både kropp och knopp. Dessutom så sätter du igång blodcirkulationen när du tvålar in dig i duschen.

6. Lyssna på en podd istället för att sätta på tvn

När du sätter på tvn blir du lätt sittandes i soffan och du kan bli segare och ta längre tid på dig eftersom man lätt fastnar framför en skärm. Men genom att lyssna på en podd så kan du röra dig fritt i hemmet utan att hamna i soffan framför en skärm.

7. Byt väg till jobbet

Ta en annan väg till jobbet än vanligt. Det kommer ge dig nya intryck och stimulera dina sinnen och göra dig mer inspirerad.

Se fem saker du aldrig borde göra på morgonen i spelaren nedan:

Mer:

5 energigivande saker som gör dig pigg när du är trött

Isabella Löwengrip ger sina bästa tips på hur du motverkar stress