Mest läst

Så vänjer du din kropp att vakna utan alarm på morgonen

Du kan vänja in kroppen så du vaknar på morgonen utan att behöva ställa alarm. Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är du trött på att inte komma upp på morgonen? Vill du vakna utan ditt alarm? Det finns vissa knep som kan göra det möjligt.

1. Skaffa en sovrutin

Det kan låta tråkigt, men en sovrutin är verkligen guld för dig som behöver gå upp tidigt på morgonen. Se till att gå och lägg dig samma tid varje dag, samt vakna samma tid varje dag. Gör du så ett tag så kommer din kropp få in en rutin på att vakna den där tiden varje morgon – oavsett om du har en väckarklocka eller inte.

2. Låt ljuset komma in

Har du gardiner eller persienner för ditt fönster? Sluta med det! Låt ljuset kommer in på morgonen och vakna av solen strålar istället för klockans toner. 

3. Lär känna din kropp

När du försöker få in en sovrutin så kommer du lära känna din kropp. Vi alla är olika och just din kropp kanske behöver lite mer sömn. Försök kartlägga när du är trött, när du är pigg och hitta orsakerna till varför, och sätt ditt sovschema utifrån det! 

4. Lägg undan mobilen

Ligg inte och titta på mobilen innan du somnar. Ljuset från din telefon gör att det kommer ta längre tid för dig att komma in i djupsömn – alltså kommer du förmodligen vara mer trött när du vaknar. Så, se till att sista tiden innan du somnar blir mobilfri.

Mer:

Så får du mer energi på morgonen

Gilla Modette på Facebook!