Mest läst

Det här gjorde svenska profilerna innan de blev influencers

Så började allt för våra svenska influencers. Foto: Instagram
Dela på Pinterest
Ida Warg, Bianca Ingrosso, Annica Englund och Josephine Qvist är faktiskt bara några influencers som tidigare medverkat i flera tv-program. Vi har tagit fram historierna hur allt började från starten för våra svenska influencers.

1. Annica Englund

Bildkälla: Instagram/akaannica

2012 medverkade Annica Englund i dokusåpan Big Brother. Där träffade hon sitt ex Marcelo Pena, som hon var tillsammans med flera år efter programmet. Tillsammans började de en resa in i bloggvärlden och allt var det innebar. Hon har även varit med i ytterligare en dokusåpa, Temptation Island. Idag är Annica en av Sveriges störta profiler när det gäller träning, hälsa och skönhet.

2. Isabella Löwengrip

Bildkälla: Instagram/isabellalowengrip

Resan började 2005, då Isabella Löwengrip var 14 år. Hon startade bloggen Blondinbella.se, och fem år senare utsågs hon till Sveriges tredje största privatblogg. Idag är hon en framgångsrik entreprenör med flera olika succébolag i bagaget. Startskottet för Isabella var alltså bloggen.

3. Kenza Zouiten Subosic

Bildkälla: Instagram/kenzas

2006 var det dags för Kenza Zouiten att starta en blogg. Hon blev populär snabbt och fick många följare. Redan då var hon en modeikon, men vi fick se lite mer av hennes händelserika liv då hon åkte på MTV-galor, fick träffa artister och var helt besatt av bandet Tokio Hotel. Kenza var nog mer av en musiktjej än modetjej på den tiden, men idag är hon en av Sveriges mest inflytelserika kvinnor när det kommer till just mode.

4. Angelica Blick

Bildkälla: Instagram/angelicablick

2008 var det dags för Angelica Blick att börja blogga. Då fick vi mest läsa dikter och följa Angelicas vardag. Men sedan var det dags att bli modebloggare och hon började allt helt på egen hand. Hon började med att ställa upp stativ på gatan och ta självutlösande bilder. Sedan vann hon pris 2010 för sin blogg, och sen gick det bara uppåt. 

5. Alexandra Nilsson

Bildkälla: Instagram/alexandranilsson

Alexandra Nilsson startade sin blogg 2007, då under namnet "Kissie" som snabbt skapade rubriker. Hon var provocerande och ganska elak mot andra – detta för att bli stor på internet. Hon lyckades och idag har hon vänt image totalt och är Alexandra Nilsson, som profilerar sig som stolt feminist och influencer.

6. Bianca Ingrosso

Bildkälla: Instagram/Biancaingrosso

Bianca Ingrosso ville kanske först gå i mammas fotspår och bli en liten sångfågel. Hon deltog nämligen i Junior Eurovision Song Contest 2006 och har även varit med i musikalerna Sound of music och Hujeda mig. Några år senare började hon blogga och ja, vad ska vi säga? Karriären tog full fart. Nu har hon varit med i Let's Dance, varit jurymedlem i Talang, haft sitt egna tv-program Wahlgrens värld och haft sitt eget sommarprat i P1.

7. Therese Lindgren

Bildkälla: Instagram/thereselindgren

Therese Lindgren arbetade tidigare som säljare och under den tiden blev hon sjukskriven för psykisk ohälsa. Under den perioden orkade hon bara läsa bloggar om skönhet och smink, och där och då skapades hennes första blogg, som sedan ledde till en Youtubekanal. Den startade hon 2013 och idag är hon en av de största i Sverige när det kommer till Youtube.

8. Hanna Friberg

Bildkälla: Instagram/hannalicious

Hanna "Hannalicious" Friberg startade sin blogg i maj 2009. Sedan dess har hon också haft podcasten  “Måndagspepp” tillsammans med bloggaren Ellinor Löfgren och ytterligare succépodden "Onsdagsbubbel" som hon drev tillsammans med bloggaren Dasha Girine. Idag poddar hon med Lojsan Wallin och designar egna klädkollektioner.

9. Linn Ahlborg

Bildkälla: Linn Ahlborg

Linn Ahlborg är 18-åringen som kommer från Gävle. Hon har pluggat som alla andra tonåringar, men under tiden startade hon en blogg och Youtubekanal, som i början gick trögt, men sen bara exploderade. Idag är hon en av de största! 

10. Josephine Qvist

Bildkälla: Instagram/Josephineqvist

Modeprofilen och influencern Josephine Qvist har idag hundratusentals följare på Instagram, och driver även en blogg och Youtubekanal. Men visste ni att hon var med i Ex on the beach 2015? Det var efter det som många av oss fick upp ögonen för henne, och idag går karriären bara uppåt! 

11. Ida Warg

Bildkälla: Instagram/idawarg

Har ni någon gång funderat över varför Ida Warg är så himla bra på att dansa? 2006 medverkade hon faktiskt i tv-programmet "Floor Filler", som är ett dansprogram. Hon utbildade sig till dansare, men gillade inte branschen och valde då istället bloggandet. Efter det har hon blivit stor på Youtube och gjort succé med sina två poddar, "Den friska Wargen" och "Sånt är livet!".

12. Awa Santesson-Sey

Bildkälla: Instagram/awasantessonsay

Idag är Awa Santesson-Say en i influencer-gänget, men visst känner ni igen henne? 2012 vann hon nämligen X Factor i Sverige. Sedan dess har hon arbetat som artist men också som modell för bland annat Nelly.se.

13. Ellinor Bjurström

Bildkälla: Instagram/ellinorbjurstrom

Ellinor Bjurström klev in i svenska tv-programmet top model 2014 och gjorde succé. Året efter, 2015, deltog hon i ett dokusåpan Baren. Efter det har Ellinor blivit en influencer med tusentals följare!

14. Molly Pettersson Hammar

Bildkälla: Instagram/mollyhammar

Molly Pettersson Hammar syns på röda mattor, events och hänger ofta med andra influencers. Hon är också artist och har släppt flera magiska låtar med hennes fantastiska röst. Men minns ni var allt började? Hon deltog i Idol 2011, där hon kom på fjärde plats.

15. Margaux Dietz

Bildkälla: Instagram/margauxdietz

Margaux Dietz jobbade som chefredaktör på bloggportalen Devote. Hon hade alltså ett stort nätverk redan från början men startade med sina egna sociala kanaler för ungefär fyra år sedan. Då sa hon upp sig från jobbet och satsade helhjärtat – och nu är hon en av de mest hyllade i branschen! 


En annan känd profil inom Youtube är Amanda Strand. Men vem är hon egentligen? Vi har svaren på dina frågor.

Mer:

Här är appen influencers använder för att redigera sina bilder

Gilla Modette på Facebook!