Mest läst

5 saker du måste veta om Seinabo Sey

Seinabo Sey gjorde succé med låten "Younger" 2013 och sen dess har hennes sångkarriär bara gått uppåt. Foto: Bildkälla: Annika af Klercker / TT
Dela på Pinterest
Seinabo Sey tog världen med storm 2013 när hon släppte låten "Younger". Ikväll är hon med i säsongsavslutningen av Allsång på Skansen och här är fem saker du måste veta om Seinabo Sey.

1. Hur gammal Seinabo Sey är och när hon fyller år.

Seinabo firar sin födelsedag den 7 oktober. Hon föddes 1990 och är idag 27 år gammal.

2. Var Seinabo Sey är ifrån och var hon bor nu.

Seinabo föddes i Stockholm och hon spenderade sin uppväxt dels där, men också i Halmstad och Gambia. Som 15-åring flyttade hon till Stockholm då hon skulle börja gymnasium. Idag bor Seinabo i Sverige och till hösten kommer hon turnera i norden.

Seinabo vann pris för "Årets pop" under Grammisgalan 2016. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

3. Vad hon heter på sociala medier.

På både Instagram och Twitter heter hennes konton "Seinabosey" och på Snapchat hittar du henne under samma namn. Om du vill spana in hennes videos på Youtube får du söka upp SeinaboseyVEVO.

4. Vilka som är medlemmar i hennes familj.

Seinabos pappa, Maudo Sey, var en känd musiker. När Seinabo skulle på sin första, riktiga, betalda turné 2013 så drabbades Maudo av en stroke och gick bort plötsligt.

– Jag hade så mycket ångest. Jag behövde åka men kände samtidigt att jag ville stanna. Men pappa sa till mig att skärpa mig och åka i alla fall. Det var den sista konversationen vi hade, sa Seinabo i en intervju med Faktum.

Utöver sin pappa så består familjen av Seinabos mamma och två syskon.

Seinabo Sey uppträdde under Guldtuben 2018. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

5. När hon har sin nästa spelning i Sverige.

Den 5:e oktober spelar Seinabo Sey i Globen innan hon beger sig vidare för att spela i Finland, Norge och till sist Danmark.