Mest läst

Kenza Zouiten – så mycket pengar tjänar hon

Kenza Zouiten Subosic är en av de bäst betalda bloggarna, så här mycket pengar tjänar hon. Foto: Kenza Zouiten Subosic
Dela på Pinterest
Kenza Zouiten har länge varit kvinnan bakom Sveriges största blogg. Dessutom driver hon modemärket Ivyrevel som förra veckan hade premiär på Fashion Week.

Kenza Zouiten Subosic är en av Sveriges främsta influencers. Och nu har Di Digital rapporterat om hur hennes bolag går – vilket avslöjar hur mycket Kenza tjänar.

Det senaste året har varit både ett fint men också ett kämpigt år för Kenza. I början av sommaren så blomstrade kärleken då hon och maken Aleks Subosic gifte sig. Notan för bröllopet blev skyhög – men utifrån bröllopsbilderna så ser det ut att ha varit värt varenda peng.

Men livet fick en tuff vändning när Kenzas pappa gick bort och det tog hårt på henne. Trots det och en paus från jobb så drog Kenza in stora summor på sin blogg och sociala kanaler.

Kenza Zouiten har i flera år varit en av de bäst betalda bloggarna i sSverige. Bild: Kenza Zouiten Subosic.

Genom reklam och betalda inlägg på sin blogg och sina sociala medier så har bolaget Kenza Zouitex AB dragit in 4,6 miljoner under 2017, vilket landade i ett resultat på 2,4 miljoner.

Från det bolaget så har Kenza tagit ut en lön på 1,5 miljoner kronor under året och totalt 580 000 kronor i utdelning skriver Di Digital.

Men bloggen är inte Kenzas enda inkomst. Förutom sina sociala kanaler och bloggen så driver hon även det välkända klädmärket Ivy Revel.

Kenza är många gånger ansiktet utåt för det egna märket Ivy Revel. Bild: Kenza Zouiten Subosic.

Till en början gick det ganska trögt för märket som grundades 2013, men under de senaste åren har Ivy Revel fått ett rejält uppsving och andra stora modeaktörer har investerat i bolaget.

2017 klev Zalando in och investerade 20 miljoner i märket. Ivy Revel dubblade då sin omsättning till 45,5 miljoner, resultatet landade dock på minus 2,6 miljoner och Ivy Revel har kvar skulder på 27,9 miljoner kronor skriver Di Digital.

Vägen till toppen är sällan spikrak, men det råder ingen tvekan om att Kenza är på rätt väg.

Mycket har hänt under de senaste åren i bloggvärlden. Se hur mycket den svenska bloggeliten tjänade 2015 i videon nedan:

Kenza är inte den enda som tjänar stora pengar på sina sociala kanaler. Bloggkollegorna Isabella "Blondinbella" Löwengrip och Bianca Ingrosso är båda några av de mest välbetalda i branschen och under 2017 gjorde deras bolag riktigt stora vinster. Se hur mycket Isabella tjänade HÄR och hur mycket Biancas bolag drog in HÄR!