Mest läst

5 fördelar med träning – som får dig att prestera bättre på jobbet

Psykiska fördelar som stärker en på jobbet genom träning och motion. Foto: Pexels.com
Dela på Pinterest
Vill du prestera bättre på jobbet? Vi har listat de psykiska fördelarna som uppstår vid träning!

Årets mest överbelastade månad på gymmen börjar lida mot sitt slut och snart återgår allt till det normala. Det borde dock inte vara så. Fysisk aktivitet för nämligen med sig en rad positiva fördelar för både kroppen och psyket. Genom regelbunden motion och träning kan du därav öka prestationen på jobbet. Vi listar alla fördelar som uppstår vid träning som kan ge dig ett riktigt bra jobbår. 


1. Piggare och gladare humör

På arbetsplatsen gäller att vara den bästa versionen av sig själv. Regelbunden träning gör att kroppen utsöndrar mer endorfiner, ett ämne som minskar ångest- och oroskänslor. Istället blir du då piggare och på bättre humör. Kroppen kommer att anpassa sig efter ditt nya sätt att leva och öka energimängden, tills kroppen får utlopp att göra av med den på ditt nästa träningspass. 


2. Minskar stress 

Stress är vanligt förekommande hos många och inte minst i samband med arbetet. Det finns flera olika träningsformer som kan minska den inre stressen då stresshormonet kortisol minskar vid motion. Exempelvis yoga, där du får ner pulsen och fokuserar på att hitta ditt inre lugn, eller varför inte ett intensivt boxningspass där du får utlopp för inneliggande stress.


3. Ökat självförtroende 

En bra hållning är ofta resultatet av träning. Genom att sträcka på ryggen öppnar du upp bröstkorgen och frigör testosteron, ett ämne som minskar kortisolmängden och istället ger dig en känsla av styrka och beslutsamhet. Dessutom inger en öppen hållning ett självsäkert kroppsspråk, vilket ger dig ett gott intryck hos andra.  


4. Bättre sömn 

Vakna pigg och utvilad. Det är lätt att spänna sig i samband med stress och spänningar i nacke, axlar och övriga delar av kroppen är vanligt förekommande. Med hjälp av träning släpper dessa spänningar, vilket i sin tur kan vara en hjälp till en god natts sömn. Dessutom får kroppen utlopp för all överskottsenergi som samlats under dagen och träningen gör kroppen utmattad så det blir lättare att somna på natten. Vad är väl bättre för humöret än en god natts sömn och att komma utvilad till jobbet. 


5. Förbättrat minne 

Den del av hjärnan, hippocampus, som reglerar minnet växer i samband med kontinuerlig konditionsträning. Du kommer därav få lättare att komma ihåg viktiga möten och lättare att lära dig nya saker. En bra utvecklingsmöjlighet för dig som är påväg vidare i karriären! Kolla in videon nedanför för grymma träningsutmaningar att ta del av!

  

Mer: Tips på roliga träningsutmaningar hittar du här!