Mest läst

Ariana Grande är kvinnan med flest följare på Instagram

Ariana Grande går om Selena Gomez med sina följare på Instagram. Foto: Instagram / selenagomez & unsplash
Dela på Pinterest
Selena Gomez har inte längre flest följare på Instagram. Nu har Instagram fått en ny drottning med över 147 miljoner följare.

Instagrams tidigare drottning Selena Gomez, med 146 miljoner följare, har nu puttats ner från tronen som hon länge suttit stadigt på. Nu är det istället världsstjärnan Ariana Grande, med 147 miljoner följare, som är den största tjejen på Instagram. 

Bild: Instagram/Selena Gomez

Kontona med flest Instagramföljare 

Kontot med överlägset flest följare på hela Instagram är Instagrams egna konto. Med 283 miljoner följare är de överlägset störst på plattformen.  

På andra plats kommer Instagramprofilen med näst flest följare, vilket inte är någon mindre än fotbollsspelaren Christiano Ronaldo. Han har 156 miljoner följare som hänger med på hans uppdateringar om fotboll eller andra delar av hans liv. 

Ariana har på sin Instagramprofil, @Arianagrande, 147 miljoner följare. Hon publicerar oftast bilder och videos på sig själv. En riktigt selfiedrottning med andra ord. Men hon delar också med sig av klipp där hon sjunger och delar andra händelser från hennes liv. 

Bild: Instagram/Ariana Grande

Selena Gomez har tidigare erhållit rekordet med den mest likeade bilden på Instagram. Fram till nu har hon varit kvinnan med flest följare i världen. Hon lägger upp liknande bilder som Ariana, men med ett något mer färgglatt flöde.

Ariana Grande har fått stor kritik inför sin medverkan inför Pridefestivalen

Ariana Grande har på senaste uppmärksammats i samband med sin medverkan under Pridefestivalen som kommer att hållas i Manchester sommaren 2019. Flera menar att fokus kommer att tas från Pride och dess viktiga budskap, och istället riktas mot världsstjärnan. Det är också många fans som istället önskat en queer-artist, eftersom Ariana Grande inte är gay.

– Jag säger inte att jag är en hjälte för communityn eller ansiktet utåt för hbtq rörelsens rättigheter – jag vill bara bjuda på en show som gör att mina hbtq-fans känner sig speciella, firade och att de har mitt stöd, var Arianas svar på kritiken.

Anledningen till att just hon är Pridefestivalens headline är hennes starka koppling till staden. Efter det fruktansvärda terrordådet som ägde rum under en av Arianas konserter i Manschester 2017.


Vill du veta hur du kan göra för att bli riktigt nöjd med dina selfies? Isåfall är videon nedan något för dig. 


Mer: 

Så här många selfies kommer du ta under din livstid

Zara Larsson gör låt ihop med Ariana Grande