Mest läst

Fem lediga praktikplatser i modebranschen du borde söka 2019

Dela på Pinterest
Praktik är ett jättebra sätt att få in en fot i modebranschen på. Vi har listat sex praktikplatser inom mode, styling och e-handel som du måste söka 2019.

Foto: Instagram/Linn Ahlborg

Älskar du att kombinera outfits och drömmer om att få styla det senaste modet? Då måste du söka praktik som stylist på NA-KD. Under praktiken kommer du få jobba nära deras stylingteam med fotografer, modeller och make up-artister.

För att få praktiken behöver du vara uppdaterad på de senaste trenderna, kunna jobba i ett team och vara organiserad. Läs mer om hur du söker praktiken som stylist här!

Praktik inom Inköp på Gant

Lär dig om hur du analyserar modemarknadens trender, hur det går till med inköp och hur du beräknar marginaler och vinst för en framgångsrik butik. Under våren 2019 söker Gant praktikanter med fokus på Merchandise och inköp.

Den här praktikplatsen är perfekt för dig som vill kombinera ekonomi och affärer med mode och accessoarer. Sök den här!

Praktik som modedesigner på H&M

H&M är på jakt efter nya talanger inom mode och design. Därför erbjuder de nu en praktikplats där du får jobba tight med deras designteam och utveckla kollektioner som kommer säljas världen över. Dessutom är praktiken betald och du tjänar ca 22 200 kronor innan skatt.

Denna praktikplats är en dröm för nyexaminerade inom mode, textil och design – så tveka inte att söka om du känner att profilen passar in på dig!

Praktisera som Creative Intern på MADLADY

MADLADY är det svenska modemärket som växt väldigt snabbt på kort tid. Vill du vara med på resan och se hur ett digitalt modehus växer fram så borde du söka din praktik hos deras huvudkontor i Malmö. Under praktiken kommer du jobba nära teamet och få en unik inblick i hur ett expanderande digitalt modehus arbetar.

Läs mer om praktikplatsen här!

Praktisera på Filippa K's E-handel

E-handel blir en allt större gren i modebranschen och att göra sin praktik med fokus på det kan ge dig värdefulla erfarenheter till framtiden. Du kommer få lära dig om hur en E-handel är uppbyggd och hur du gör för att sälja, marknadsföra och ge kunderna ett trevligt besök i butiken online.

Praktiken inför våren 2019 är under minst 10 veckor och det är viktigt att praktiken är en del av din utbildning. Läs mer och sök här!