Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

7 sätt att vända en dålig dag

Dela på Pinterest
Känner du igen dig i att vissa dagar bara är riktigt dåliga skitdagar? Modettes chefredaktör Josefin Dahlberg vet vad du ska göra för att vända den dåliga dagen till en bra.

1. Checklistan

Om du känner att du tappar tålamodet på en gång, allt går fel och du bara vill sätta dig ner och gråta? Två saker du måste börja med är att tänka "har jag sovit och ätit ordentligt?" Om inte – ta en powernap eller spring och köp en proteinbar eller en frukt. 


2. Förvänta dig inte en dålig dag

Om du märker att dagen börjar på ett dåligt sätt – tänk inte "den här dagen är redan förstörd". Det mesta handlar nämligen om inställning! Försök att börja dagen med positiva tankar. Tänk på vad som ska bli kul under dagen eller vem du ska träffa. Ställ in dig på att du ska ha en bra dag.


3. Få perspektiv

Ofta är det riktigt små onödiga saker som får oss att få en dålig dag – att bussen är försenad, du kommer försent, det regnar eller att du har glömt något viktigt hemma. Men egentligen, hur allvarligt är det? Se den större bilden och sätt dessa småsaker i perspektiv till livet. Då blir det mycket lättare att låta dessa skitsaker rinna av en. 


4. Ge kärlek

Det sista du vill göra när du har en dålig dag är att vara positiv och kärleksfull. Men det är precis vad du ska göra! Du behöver inte ge en kärleksförklaring till någon utan det räcker med att ge en komplimang eller hålla upp dörren för någon. När du får ett "tack" kommer du genast känna dig på bättre humör. 


5. Hur vill du uppfattas?

Väldigt ofta går våra dåliga dagar ut över andra. Vi sprider negativ energi, vi säger inte hej och suckar högt. Tänk på hur du vill att dina kollegor, klasskompisar och vänner ska uppfatta dig. Vill du vara en person som sprider negativ energi? Vi glömmer lätt att vi påverkar andra när vi är inne i vår "dåliga-dag-bubbla". 


6. Ring en vän

Om du inte med egen kraft kan vända dina negativa tankar till positiva, ring en vän som du vet brukar få dig på bra humör. Våga vara ärlig: "Hej, jag har en riktigt dålig dag, jag vill bara gå hem och dra täcket över huvudet". Oddsen på att din kompis har en dålig dag samma dag som du är ganska små så hen kommer säkert att få dig på bättre tankar. 


7. Just get over it!

Om du har provat alla tips och ändå inte kunnat vända dagen, äh – get over it – det är en ny dag i morgon!


Läs också: 7 anledningar till varför du borde bli en morgonmänniska