Mest läst

15 saker om dejting – som alla måste veta

Saker du kan tänka på när du dejtar. Foto: Canva.
Dela på Pinterest
Är du singel och vill börja dejta? Då finns det några regler du bör ha koll på. Läs det här!

1. Dejting – Hör hen inte av sig – så är hen inte intresserad

Regel nummer ett när det kommer till att börja dejta en ny person. Om hen inte bjuder ut dig igen, smsar eller ger något livstecken efter er första träff. Då är hen tyvärr inte intresserad. Gå vidare och hitta någon som passar dig ännu bättre, någon du klickar sjukt bra med.

2. Dejting – Du behöver inte bli kär direkt

Ett misstag är att ha inställningen att du kommer falla så fort du går på en första dejt. Och om du inte gör det, ge inte upp. Dejting tar lång tid och du måste ge allt en ärlig chans. Gå på 2-3 dejter, klickar ni fortfarande inte, då kan du börja tänka om.

3. Dejting – Bjud på dig själv

Våga vara dig och visa vem du är från första stund. Du är grym, fantastisk och bäst. Och dejten kommer bli så mycket roligare om du bjuder på dig själv.

4. Dejting – Gå efter personlighet

Döm inte någon efter utseende, gå på personlighet. Klickar ni, har samma humor och trivs i varandra sällskap, satsa fullt ut.

Gå efter personlighet. Foto: Unsplash.

5. Dejting – Hitta på något kul och annorlunda

Släpp de klassiska dejterna, hitta på något underhållande i stället. Då kan ni verkligen visa vilka ni från början. 

Läs också: 5 saker vi säger som betyder jag älskar dig

6. Dejting – Våga vara personlig

Det är lätt att första dejter blir ytliga med mycket kallsnack. Men vi tycker att du ska våga bryta den här trenden och faktiskt prata om personliga saker. Det är då träffen kommer bli intressant på riktigt.

7. Dejting – Gillar du någon – visa det!

Om du verkligen har fått upp ögonen för någon, var ärlig från början. Säg vad du tycker och känner. Om din dejt inte känner samma, så får du reda på det genom att fråga. Vilket ni tjänar mängder av tid på.

8. Dejting – Dejting är kul!

Är du singel? Ut och dejta! Det är så kul och om en dejt inte blir bra, gå på en ny. Alla erfarenheter lär du dig något nytt av.

9. Dejting –  Du ska inte vara ute efter att hitta din framtida partner

Ha inte inställningen "nu ska jag hitta min drömman/kvinna". Se det alla dejter mer som en kul träff och ta det därifrån.

Läs också: 9 fördelar med att vara singel

10. Dejting – Ställ frågor och var intresserad

Det bästa du kan göra på en dejt är att vara frågvis och visa intresse. Inget är tråkigare än en person som inte frågar någonting.

11. Dejting – Kom inte för uppklädd

Den gyllende dejtregeln, kom inte för uppstyrd. Du är fin som du är, ta på dig det som du känner dig mest bekväm i. Det är det bästa tipset.

12. Dejting – Ljug inte om småsaker för att verka intressant

Var ärlig! Du är spännande som du är, du behöver inte hitta på info för att verka mer intressant framför din dejt. Det kommer ändå fram om ni fortsätter träffas. Vilket kan bli lite stelt.

Berätta inga osanningar om dig själv. Foto: Canva.

13. Dejting – Spela inte några spel

Att spela spel och överanalysera allt tar bara extra tid. Om du vill höra av dig, gör det, om du vill ses, fråga om ni ska ses. Punkt.

Läs också: Så vet du att du är en Bridget Jones

14. Dejting – Om det inte känns rätt, så är det inte det

Ge alltid en träff 2–3 dejter, men om det inte känns rätt efter det så kommer det inte göra det heller. Gå vidare och hitta någon som verkligen får dig att må bra.

15. Dejting – Skynda inte med sex

Ni har varit på några dejter och gillar varandra och om det känns rätt och du vill så ska ni absolut ha sex. Men om du fortfarande inte är bekväm, vänta! Lyssna på dig själv, det är det viktigaste.

Mer:

Så undviker du muspruttar (helt ärligt!)

6 saker du måste känna till om dagen efter-piller