Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

​7 tecken på att det är dags att göra slut med din bästis

Dela på Pinterest
Ja, det är faktiskt behövligt att göra slut med sin bästis ibland. Här är sju tecken på att det är dags.

1. När vänskapen tar mer energi än vad den ger

När du känner att er vänskap faktiskt inte ger dig något längre. När det mesta handlar om att du är besviken och irriterad. En bra vänskap ska fylla på dina batterier, inte tvärtom.

2. Om din bästis inte blir glad för din skull

När du fått ett nytt jobb, träffat kärleken eller fått bra resultat på tentan. En bra vän blir alltid glad för din skull, alltid.

3. Om du märker att din bästis är avundsjuk

På ett dåligt sätt. Alltså att hen gärna klankar ner på det du gör och ser det negativa i det positiva du precis berättat. Att någon är avundsjuk är helt normalt – men en bästa vän är avundsjuk på ett bra sätt.

Läs även Testa här – borde du göra slut?

4. Tar dig för givet

Vet din bästis att du alltid finns där – trots att hen kanske beter sig dåligt, så är det ingen keeper. Alla bråkar och gör misstag, ett misstag är inte längre ett misstag om det upprepas flera gånger.

5. När du känner dig tom efter ni setts

Det ger ingenting längre. Du känner att du faktiskt inte har något gemensamt med din bästis längre, ni kanske har växt ifrån varandra. Bara för att man har varit vänner sedan barnsben betyder det inte att man måste fortsätta vara det i vuxen ålder.

6. När personen bara hör av sig när det är något speciellt

När det är en fest på gång eller när hen behöver hjälp med något. En bästis som bara hör av sig när det gynnar en själv är ingen riktig bästis.

7. Personen är trött på ditt drama

När du känner att du inte riktigt vill berätta om det där smset som gjorde dig ledsen i går – för att du känner att din bästis faktiskt inte orkar med ditt drama längre. Då borde du se varningstriangeln blinka, för det är allt annat än okej.

Gilla Modette på Facebook!