Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Anitha Schulman: "Du är chef över ditt eget liv. Njut av det!"

Dela på Pinterest
VECKANS PEPP! Varje vecka pratar vi med en inspirerande kvinna om självkänsla och välmående. Idag bjuder Anitha Schulman på läsvärda tips!

Vad får dig alltid glad?

– Min man och mina barn. Jag vet – klyschigt, men de är fruktansvärt sjuka i huvudet och roliga. Vi är väldigt barnsliga i vår familj så vi kompletterar varandra bra. Jag tror också att det håller oss "unga".


Läs även Cecilia Blankens: "Våga veta ditt värde – du förtjänar det bästa"

Vad gör du för att stärka din självkänsla?

– Jag känner mig, snart 38 år gammal, ganska färdig med mig själv och mina demoner. Det kommer ju såklart nya då och då. Men jag känner mig så pass grundad och tar inte saker och ting på så stort allvar.

När jag var yngre kunde jag tappa kompassnålen för jag fokuserade mycket på andras lycka och ville vara som dem, snarare än såg till mina egna styrkor och vad som gjorde mig lycklig. Det resulterade i att jag bara såg mina svagheter, vilket gjorde mig osäker. Att hela tiden vilja passa in kan skapa ett inre utanförskap. Fokusera på vem du är och vad du vill även om det är förvirrat ibland.


Läs även Michaela Forni: "Njut när det är fint och bit ihop när det är fult"

När tycker du att livet känns tungt?

– När saker och ting inte går ens väg. Som egenföretagare kastas många bollar upp i luften och några trillar alltid ner. Ibland trillar inga ner. Det är deppigt. Jag tycker det är jobbigt att bråka med Calle. Barnen är än så pass små, men det kommer säkert kännas tungt i framtiden att bråka med dem. Jag är allt annat än konflikträdd men drar mig väldigt länge innan det behöver komma till dit. Har inga gruff med vänner längre och har lärt mig att undvika de som jag kan tänka mig att det skulle kunna ske med. Att säga förlåt är också mycket svårare än man tror. Men ack så förlösande.


Läs även Sofia Sjöström "Våga vara snäll mot dig själv så kommer hela livet bli snällare"

Har eller har du haft prestationsångest? Hur tacklar du i så fall det?

– Sjuk prestationsångest. Jag är tävlingsmänniska till min natur men sedan jag fick möjligheten att jobba i eget bolag och kunna försörja mig på mina egna projekt så har den blivit betydligt bättre. Just att kunna jobba med det jag är bra på istället för att ta mig an uppgifter eller kostymer som är för stora eller för svåra för mig. Sen är allt alltid lättare trettionde eller trehundrade gången man gör något än den första. Allt kommer med erfarenhet skulle jag säga.

Vad gör du för att vända en deppig dag?

– Äter en slaskig bulle och dricker en Trocadero. Pratar med Ann Söderlund. Hon är som ett litet kul-piller hela hon!


Läs även 5 vanliga misstag som ger torra händer

Det är många unga tjejer som ser upp till dig, vad vill du säga till alla dem?

– Du är "chef" över ditt liv och skapar alla dina egna minnen och erfarenheter. Samla på dem. Njut av momentumen i livet och våga vara barnslig! Det är störtkul.

Vem ser du upp till och varför?

– Jag ser upp till min dotter Penny. Hennes hjärna är magisk. Hon är sin egen. Sedan finns det massa underbara starka kvinnor. Dianne von Fürstenberg, Kim Gordon, Ewa Schwartz, Joan Didion, Patty Smith och Robyn med flera.


Läs Anithas blogg här!

Vad är ditt bästa råd till unga tjejer?

– Att allt kommer lösa sig. Även om det inte känns så just nu.


Spana in videon nedan för Anithas tre bästa tips att våga göra sådant du är rädd för.


Bildkälla Anitha Schulman Stella Pictures

Gilla Modette på Facebook!