Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Du som sitter i kassan på Ica – du suger på ditt jobb

Dela på Pinterest
KRÖNIKA: Modettes redaktör Sara Lund vill inte betala för sin Snickers – men vill äta upp den ändå.

Allvarligt talat. Du som sitter i kassan på Ica och scannar in ”varor” och försöker göra ett slags ”jobb”. Du är verkligen en skam för handeln i Sverige.

Jag menar, sälja godis, är det verkligen ett jobb? Är det verkligen relevant för Sverige? Du säljer bara massa skit, var är alla riktiga varor?

Du frågar i kassan om jag vill ha två Snickers för samma pris av en – varför? Du försöker alltså få mig att köpa mer. Det är ju helt idiotiskt. Du gör reklam för din egen vara. Du försöker locka mig till att köpa mer. Patetiskt.

Jag förstår inte ens varför ni tar betalt för era varor över huvud taget. Jag brukar be mina kompisar gå in och ta en extragrej åt mig – för jag tänker minsann inte betala för något själv.

Jävla kassörskor. Jag hatar er.

Nu när du läser det här tänker du förmodligen att jag har tappat det helt. Att jag är en idiot. Men ni kan vara lugna, för självklart är jag inte seriös. Jag har absolut ingenting emot varken kassörskor eller Ica.

Men, om den här texten skulle varit riktad mot en journalist, då hade det varit helt okej. Då hade jag inte klassats som en idiot – och inte heller behövt förklara mig.

Varje dag får jag höra hur dåligt jobb jag gör, hur mina rubriker försöker locka in till läsning, hur mina nyheter är oviktiga, hur min journalistik är en skam för Sverige, hur jävla kass jag är ... på allt.

För det är så lätt att hata på oss journalister – när allt vi gör är vårt jobb.

Men, innan ni klagar på klickrubriker och reklam på nyhetssidor. Ställ er själva frågan – när betalade ni för en artikel senast?

Ni klagar på att det är reklam – men ni vägrar betala tv-licens. Ni säger att ni hatar plusartiklar – trots det ber ni era vänner ta en screenshot på nyheten och skicka vidare. Ni säger att vi suger på vårt jobb – trots det vill ni att vi skriver om er. Ni säger att ni hatar skvallernyheter – trots det är dessa artiklar nästan alltid mest lästa.

Det går inte ihop för mig.

Jag är precis som kassörskan på Ica. Jag gör fan bara mitt jobb. Du skulle aldrig hata på kassörskan på Ica – så vad ger dig rätten att hata på mig?


Om skribenten:

Sara Lund är redaktör på Modette.se, läs fler krönikor av henne här:

"Du förtjänar att bli våldtagen" – välkommen till en dag i mitt liv

Nej Paow, varken du eller Trump har något att säga till om när det kommer till aborträtten

Tjejer, bry er inte om att han säger nej – tjata tills han vill ha dig

Gilla Modette på Facebook!