Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Därför sväller din mage upp som en ballong

no title
Dela på Pinterest
Här är sex naturliga orsaker till varför din mage sväller upp som en stor ballong –och vad du kan göra åt det.

1. Du äter för fort
Vi vet ju alla hur flåsigt det kan bli när du snabbt ska tugga i dig söndagspizzan. Men när du äter maten snabbt så följer dessutom en hel del luft ner i magen som orsakar uppsvälld mage.

2. Du är stressad
Våra magar är inte bara fulla av mat, i vävnaden sitter även otroligt många nerver som reagerar på hur du mår psykiskt. Stressat huvud leder ofta till stressad mage och det kan göra att den sväller upp!

3. Förstoppning
Glöm inte bort att bajsa, fis, ät fibrer, drick vatten och sluta stressa! Det är ändå ingen som tror på att tjejer inte bajsar så gör det för guds skull, oavsett om det är på jobbet, i skolan eller på stan. Skit i normerna och gå på toa när du behöver.

4. Hormoner
Mensmage är en riktig grej och under vissa perioder så förlorar vi kontrollen över kroppen och våra hormoner tar över. Även om det kan kännas jobbigt först så tar kroppen hand om det själv. Ganska skönt ändå!

5. Vätskebrist
Många kanske tror att kroppen sväller på grund av för mycket vätska. Men kroppen behöver balans och det kräver att du både äter och dricker mycket! Två liter vatten om dagen är bra för magen!

6. IBS
Misstänker du att det kan vara något annat än de här naturliga orsakerna? Då kan det vara värt att göra ett besök hos läkaren och se om du lider av IBS eller någon annan åkomma som orsakar dina magproblem.

Shoppingtips
GRL PWR
Dream big
Mom to be

Mer:

Jag blekte sönder håret men den här produkten räddade mig

4 saker du inte visste om fräknar

Gilla Modette på Facebook!