Mest läst

7 misstag alla tjejer gör när de rakar sig

Har du tänkt på det här?. Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Har du svårt att avgöra när det är dags att byta blad på din rakhyvel eller brukar du lämna kvar rakhyveln i duschen? Läs det här!

Att inte tvätta sig före rakning

När du precis ska pressa en sylvass rakhyvel mot huden är det viktigt att den är ren. Genom att blöta huden och använda en mild tvål innan varje rakning så mjukar du upp huden vilket minskar irritation.

Använder sin partners rakhyvel

Att använda din kille eller tjejs rakhyvel är ungefär likadant som att använda hans tandborste, inte så fräscht, eller hur?

Använder inte raklödder

Om du inte använder raklödder (eller ännu värre, rakar dig torrt) utsätter du din hud för fruktansvärda irritationer. Så strunta inte i raklöddret, det betyder mer än du tror.

Trycker för hårt mot huden

Man kan tycka att det borde ge mer resultat ju hårdare man pressar rakhyveln mot huden, men så är det inte! Det räcker med en enkel touch så ska du se att rakbladen glider lättare över huden och ger mindre irritation.

Rakar med duschkräm eller tvål

Duschkrämer och tvålar har ingredienser som gör att fett och smuts försvinner från huden, medan raklödder har mjukgörande medel som är designat speciellt för att återfukta huden.

Lämnar rakhyveln på hyllan i duschen

Om du låter din rakhyvel utsättas för konstant vatten så kan det göra att den bli slö, fortare. Häng istället rakhyveln på en plats där den utsätts för så lite vatten som möjligt.

Byter inte ut bladen ofta nog

När hår börjar sticka ut ur bladen är det definitivt dags att byta bladen! Rakblad som är slöa irriterar huden mer och det vill vi ju inte!

Foto: Unsplash

Mer:

5 äckliga saker som händer om du inte byter rakhyvel tillräckligt ofta