Mest läst

5 saker du måste veta om du ska ha sex när du är gravid

Sex under graviditeten. Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Skadas barnet? Är det farligt? Är det ofarligt? Kan du ha analsex? Här är alla svar du behöver innan du har sex under graviditeten.

1. Din sexlust kan förändras

När du är gravid så kan din sexlust både bli bättre – och sämre. Flera känner en minskad sexlust just på grund av att de är rädda för att skada barnet. Men vissa upplever också sexet skönare under graviditeten, detta på grund av att slemhinnorna sväller och hormonhalterna ökar – vilket gör att du lättare blir vår.

2. Barnet ligger skyddat 

Du skadar inte barnet genom att ha sex eller att onanera. Livmoderväggen, fostervattnet och fosterhinnorna skyddar barnet väl inne i magen. Slemproppen som sitter i livmodertappen skyddar även mot bakterier.

3. Då ska du inte ha sex

Du ska inte ha sex om du blöder – och du inte vet varför.  Inte heller om moderkakan ligger för långt ner eller om vattnet har gått. 

4. Kan vara svårt med ställningen

Eftersom du har en stor mage så kan det vara svårt att få till sexet – testa därför er fram tills ni hittar en ställning som fungerar för båda två. 

5. Analsex fungerar också

Ja, du kan även ha analsex när du är gravid. Tänk bara på att extra noga med hygienen då du kan få urinvägsinfektion av analsex – vilket inte är speciellt bra om du är gravid.

Källa: Vårdguiden

Mer:

Malin Olsson hade gravidsex i vecka 31 – fick ringa 112

Det här händer om du dricker alkohol när du är gravid

5 saker du måste veta om du ska dricka alkohol när du har mens

Gilla Modette på Facebook!