Mest läst

Här är 7 bra maträtter att ha i matlåda

Bra maträtter att ha i matlåda. Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är du trött på att alltid äta snabbnudlar till lunch? Här listar vi sju bra maträtter att ha i matlådan.

1. Spagetti och köttfärssås

Denna klassiker går att göra på hur många olika sätt som helst! En del gör den på vatten och en del gör den på mjölk. Vissa föredrar krossade tomater och tomatpuré medan andra går all in med ketchup och chilisås. 

Life hack: nästan alla pastarätter blir ännu godare med örtsalt!

2. Sallad

Potatissallad, pastasallad eller varför inte en enkel grönsallad om du är sugen på en lättare lunch. Sallader kan du äta kallt och passar perfekt om du är på språng! 

Life hack: dela upp din sallad i olika lager, till exempel salladen i botten, tomaterna ovanpå och gurkan som ytterligare ett lager. På det sättet undviker du att din sallad blir alldeles för vattnig.


3. Kött med potatisgratäng

Ibland vill man ha lite lyxigare matlåda än gårdagens köttbullar och potatis. Vad passar då bättre än en bit kött och potatisgratäng? Att grilla en bit kyckling och slänga in en gratäng i ugnen behöver inte vara superavancerat. 

Life hack: häll på lite grädde innan du värmer gratängen i mikron så blir den ännu krämigare!

4. Lasagne 

Ännu en klassiker! Det bästa med denna rätt är att den praktiskt taget lagar sig själv. Ett stort plus är att det ofta blir så mycket mat att du kan äta det hela veckan. Här kan du välja mellan att göra en krämig lasagne med köttfärs eller en vegetarisk variant med zucchini eller spenat. 


5. Wok

Wok är hur gott som helst att ha i matlådan och tar inte alls lång tid att laga. Det är väldigt smidigt att göra flera portioner när du väl håller på och lagar. Det bästa av allt är att den går att göra på så många olika sätt att det aldrig blir tråkigt. 

6. Matpajer 

Detta är lite mer energikrävande än att fixa ihop en sallad, men passar ändå bra att ha i matlådan. Du kan ha allt från en krämig västerbottenpaj till en lyxig tacopaj som startar helgen på bästa sätt. 

7. Grytor

Vem som än kom på grytor måste hyllas rejält! Det går snabbt, är enkelt och relativt billigt. Dessutom blir det hur mycket mat som helst. 

Mer:

5 saker du aldrig ska ha i matlådan

Så vet du om matlådan är okej att äta

Gilla Modette på Facebook!