Mest läst

Drömmer du om att du är gravid? Det här betyder det

Att drömma om att du är gravid kan bero på att ett projekt eller idé behöver byta riktning. Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Har du drömt om att du är gravid och väntar barn? Det här säger sömnexperten att det betyder.

Många utav kanske har vaknat upp helt kallsvettiga eller kanske överlyckliga efter att ha drömt om att vara gravid. Men vad betyder det egentligen? Kanske är det ett tecken på att något nytt ska hända? Ett tecken på att du glömt använda preventivmedel? Eller kanske har du en längtan till att en dag bli mamma?

En dröm om graviditet beror på flera saker

Psykiatern och psykoanalytikern Carl Jung har studerat människans undermedvetna och på vilket sätt hur våra drömmar fungerar. Hans teori är minst sagt intressant.

Carl berättar att en graviditet liknas vid en idé du bär på. Den idén behöver nödvändigtvis inte vara medveten, det kan också vara något som sitter i ditt undermedvetna och behöver komma upp till ytan. Exempelvis kan det röra sig om något du håller tillbaka med – något du vill testa men ännu inte hunnit pröva eller något projekt som du håller på med. Däremot har alla dessa saker en sak gemensam och det är att det är något som behöver byta riktning. 

Om du väntar barn om nätterna i sömnen så kan det helt enkelt handla om att ditt inre jag har behov av utveckling, snarare än en bebis. Med det sagt behöver ingen oro utbrytas!

Källa: Dreamstudies

Mer:

4 tecken på att du förstör ditt förhållande – utan att förstå det själv

4 osexiga saker killar måste sluta med under förspel – enligt tjejer