Mest läst

Det här händer om du har sex med tampongen i

Dela på Pinterest
Nu krossar vi den stora myten och låter experten berätta om vad som faktiskt kan hända om du har sex och glömmer ta ut din tampong.

Vi slår vad om att du någon gång hört om en tjej som hade sex men glömde att hon hade mens, så hennes tampong som åkte upp i magen. Och nej, det är inte en sann berättelse.

Det är många tjejer som spekulerat i vad som kan hända om man har sex med tampong i och därför har vi nu kontaktat experten Therese Zetterqvist Eriksson, som är samordnande barnmorska på UMO, för att fråga vad som egentligen händer.

Är det ens fysiskt möjligt att ha sex med en tampong?
– Ja, men kan kännas trångt, torrt och obehagligt, säger Therese till Modette.

Gör det ont?
– Det kan det göra, men inte alltid, eller för alla.

Kan tampongen fasta?
– Nej, en tampong kan aldrig fastna. Slidan har ett tydligt stopp, den är bara cirka 10 centimeter djup. Högst upp i slidan finns livmodertappen som är ett tydligt slut på slidan.

Okej, så summan av kardemumman, vad kan egentligen hända?
– Oftast känns det ont eller trögt att föra in en penis eller nåt annat i slidan om det redan finns en tampong där. Tampongen gör ju även slidan torr, och det är ju inget vidare i samband med samlag som ska vara vått och halkigt för att kännas härligt. Så de flesta kommer på att "Ja just det - jag har ju en tampong i slidan! Jag går på toa och tar ut den", berättar Therese.

Mer: 

5 saker du måste veta om att dricka alkohol under mens

Gilla Modette på Facebook!