Mest läst

Aviciis pappa, Klas Berglings, känslosamma tal på Rockbjörnen 2018

Under Rockbjörnen 2018 vann Avicii pris för årets hitlåt "Without you" med Sandro Cavazza. På scenen tog Tim "Avicii" Berglings pappa, Klas, emot priset och höll ett rörande tacktal. Foto: Bild: Christine Olsson/TT
Dela på Pinterest
Under Rockbjörnen 2018 tilldelades den bortgångne artisten Tim "Avicii" Bergling priset för årets låt. Tims pappa, Klas Bergling, tog emot priset på scenen i hans ställe och tackade fansen med ett rörande tal.

Igår var det dags för den årliga Rockbjörnen som är en tillställning för att hylla musikbranschen och prisa svenska artister. En av prismottagarna under Rockbjörnen 2018 var den bortgångne Tim "Avicii" Bergling, vars pappa tog emot priset i hans ställning och höll ett känslofyllt tal på scenen.

Hitlåten "Without you" har spelats världen över sen den släpptes 2017. Sandro Cavazza är artisten som sjunger i låten som igår prisades som årets låt på Rockbjörnen.

Avicii och Sandro Cavazzas hitlåt "Without you" prisades på Rockbjörnen. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Då Tim "Avicii" Bergling gick bort under våren tidigare i år så kom hans pappa, Klas Bergling, upp på scenen tillsammans med Sandro och höll ett fint tal om sonen.

– Jag är glad att fått tillfälle att komma hit i kväll för att tacka för det här fina priset till Tim och Sandro och alla er som röstat på ”Without you”, som är en fantastisk låt, men också framförallt för att tacka alla fina och fantastiska hyllningar av Tim och hans musik. Från hans fans och alla övriga, det har kommit från kyrkor, skolklasser, festivaler och många andra, och det har nästan varit obegripligt och det värmer våra hjärtan i familjen i den här jobbiga perioden. Så, ett stort tack till alla, säger Klas till publiken.

Sandro Cavazza som skrev låten ihop med Avicii var också på plats för att ta emot priset och tacka


– Wow. Jag vill bara säga tusen tack till alla er som lyssnat på den här låten som vi skrev på en turnébuss mellan Gran Canyon och Miami. Sen vill jag tacka Tim, tack för att du tog med oss alla på den här sjuka resan. Tack för allt, säger Sandro på scenen.

Mer:


Så såg kändisarna ut på röda mattan under Rockbjörnen 2018