Mest läst

Jonna Lundell har blivit inlagd på sjukhus – för förlossningspsykos

Jonna har drabbats av en förlossningspsykos. Foto: Instagram/sessano, Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
Dela på Pinterest
Joakim och Jonna Lundell är i väntans tider och parets första barn är beräknad vilken dag som helst. Men vägen dit har varit tuff och nu har Jonna drabbats av förlossningspsykos.

För bara någon vecka sedan kammade Jocke & Jonna hem priset som mäktigast på sociala medier och vi kan minst sagt säga att paret har en riktig framgångssaga. 

På Joakim och Jonna Lundells Youtubekanal har de länge varit öppna om att de led av en ofrivillig barnlöshet, men det var något som kom att ändras. Paret väntar nu sitt första barn ihop, en dotter som ska heta Lunabelle. 

Jonna och Joakim Lundell väntar sitt första barn ihop. Bildkälla: Instagram/joakimlundell

Dottern Lunabelle var beräknad att födas för en vecka sedan, men ännu ingen bebis för Jocke och Jonna. Dessvärre har de nu drabbats av en motgång, nämligen att Jonna blivit inlagd på sjukhus på grund av förlossningspsykos. 

Det har under de senaste dagarna varit väldigt tyst kring paret på sociala medier, vilket har fått folk att tro att Lunabelle äntligen kommit. Men nu bryter Joakim Lundell tystnaden på Instagram.

"Jonna har drabbats av någon förlossningspsykos. Hon hör och ser grejer som inte existerar, hon minns inte vad hon säger. Hon får självmordstankar och hon känner att hon inte älskar barnet", sa Joakim Lundell när han sände live på Instagram.

Det här är förlossningspsykos

Enligt Medibas kan förlossningspsykos uppstå efter en förlossning, men kan även drabba kvinnan tidigare. När en person är i en psykos kan hen upplevas väldigt förvirrad och kan även ha en nedsatt verklighetssyn, då den drabbade ser eller hör saker som inte existerar vilket kan göra att hen feltolkar omvärlden. 

En förlossningspsykos kan vara relaterad till en bipolär sjukdom, som är ett tillstånd som karakteriseras av att personen växlar mellan nedstämdhet och upprymdhet. 

Detta ska enligt Jocke ha pågått ett längre tag men inget som de har snackat om då Jonna inte velat prata om vad som händer. Efter att paret åkt in till sjukhuset igår för att ta reda på vad det är som orsakar känslorna så kallades en jour-psykiatriker in som kunde konstatera att hon var i ett förstadie till en förlossningspsykos.

Jonna Lundell är beräknad att föda dottern Lunabelle vilken dag som helst. Bidkälla: Instagram/joakimlundell

Det är fortfarande oklart när Jonna kommer att föda dottern Lunabelle, men Joakim önskar att de sätter igång henne snart. Då alla rum på BB-Stockholm är upptagna så kunde de inte sätta igång Jonna, men jour-psykiatrikern såg till att Jonna blev inlagd på sjukhus i vilket fall.

Joakim Lundell avslutar sin live-video på Instagram med att säga att det inte är en lätt situation att hantera och om Jonna skriver eller lägger ut något på sina sociala medier så är det viktigt att komma ihåg att det inte "är Jonna" som gör det. 

Vill du veta mer om priset som det mäktiga paret kammade hem för någon veckan sedan? Kika då i videon nedanför. 

Läs också: 

30 mäktigaste på Instagram i Sverige – enligt Maktbarometern

Hela listan: så mycket tjänar svenska Influencers