Mest läst

De här personerna googlade svenskarna mest på 2018

Årets mest googlade personer. Foto: Amy Sussman/AP/TT, Stella Pictures, Karl Melander/TT
Dela på Pinterest
Listan över vilka personer vi googlat mest på 2018 är här. På listan hittar vi allt från världskända DJ:s till prinsessor.

Idag presenterade Google årets mest trendande sökningar i Sverige under 2018. Vilka personer har vi googlat mest på? 

I Sverige söker vi något på Google över 55 miljoner gånger dagligen, så att det fanns många namn som kunde toppa listan råder det ingen tvekan om. Några av personerna som finns med har gått ur tiden alldeles för tidigt, och några har haft en väldigt stor påverkan på oss alla under 2018. 

De mest googlade personerna år 2018. Bildkälla: Unsplash

Google listade även vad vi googlat mest på under 2018, och däribland finns fotbolls-VM, Avicii och sökningar som är relaterade till det svenska riksdagsvalet. 

"Med årets söktrender på Google tittar vi tillbaka på året som gått och de stora nyhetshändelser, personer och ämnen som genomsyrat 2018. Bland sökningarna ser vi likväl populära TV-program och sportevenemang som nya uppstickare i form av artister och prisbelönta idrottsprofiler – samt mer unika frågeställningar som varför all O'boy i Sverige plötsligt tog slut tidigare i höstas", säger Andrea Lewis Åkerman, som är kommunikationsansvarig på Google i Sverige, i ett pressmeddelande.

Mest googlade personerna i Sverige 2018

1. Avicii

2. Albin Lee Meldau

3. Lill-Babs

4. Meghan Markle

5. Frank Andersson 

6. Mac Miller

7. Jerry Williams

8. Sara Danius

9. Dante

10. Stan Lee

Det har som sagt varit ett väldigt händelserikt år på gott och ont. Vissa av årets händelser har fått lite mer googlingar än andra. 

Och en person som har varit extremt googlad är Tim "Avicii" Bergling som tragiskt gick bort i april tidigare i år. Det har varit många som undrat vad han dog av men även varför han gick bort, samt vad hans DJ-namn "Avicii" betyder. 

Avicii var årets mest googlade person. Bildkälla: Amy Sussman/AP/TT

Många har även googlat vad Svenska Akademien gör, vilket bland annat har att göra med att Sara Danius, som är Sveriges åttonde mest googlade person 2018, avgick från sin post som ständig sekreterare i protest då en man med kopplingar till Akademien anklagats för sexuella övergrepp.

Och på Nobelbanketten häromdagen bar Sara Danius en klänning som blev kvällens stora snackis. Se hur hennes spektakulära klänning såg ut i videon nedanför. 

Läs också: 

Här är de mest spelade artisterna på Spotify 2018

Aviciis pappa, Klas Berglings, känslosamma tal på Rockbjörnen 2018

Här är bilden på Meghan Markles mage som avslöjade graviditeten