Mest läst

Tre enkla fitness-tips som kommer få dig att träna oftare

Träningstips som kommer få dig att träna mer. Foto: shutterstock
Dela på Pinterest
Har du svårt att hitta motivationen till att komma igång med träningen? Vi har tipsen som kommer få dig att vilja träna oftare!

Att hålla träningsmotivationen vid liv är lättare sagt än gjort. Motion är dock viktigt för hälsan och när man sitter stilla mycket på jobb eller i skola så är det viktigt att man kommer iväg och rör på sig några gånger i veckan.

Det är sällan man flyger till gymmet med glädje, vissa kanske inte kommer iväg alls. Men eftersom det är bra för både knopp och kropp att röra på sig tänkte vi dela med oss av tre enkla knep som kommer få dig att vilja träna oftare.

1. För en träningsdagbok

Skriv ner långsiktiga och kortsiktiga mål. Dokumentera varje träningspass och skriv ner hur det kändes och hur du tränade. Om du vill bli bättre på att springa kan du exempelvis mäta hur långt du orkar springa och anteckna distansen och tiden efter varje träningspass. Vill du styrketräna kan du anteckna hur tungt du orkat lyfta för att se din utveckling.

2. Räkna ner från fem och sluta prokrastinera

Att skjuta upp träningen och komma på ursäkter till att inte ta sig iväg är för många det största hindret. Att övervinna sin inre prokrastinerare är inte lätt, men det kan hjälpa dig i fler sammanhang än i träningen. Det kan få dig att ta tag i tvätten, disken, arbetsuppgifter på jobbet eller saker som kan gynna dina relationer. För att råda bot på detta finns det flera olika tekniker. En av dem är att räkna ner till fem och sen bara göra det. Tro oss – det är svårare än vad det låter.

3. Testa en annan träningsform

Gymmet är inte för alla. Om du år ut och år in betalar för ett gymkort som du inte använder så är det nog inte din motivation det är fel på – utan träningsformen. Många studios erbjuder rabatterade "prova på pass". Testa nya träningsformer och hitta något du faktiskt tycker är kul!


Vi har listat tre grymma träningsappar som är gratis. Se våra favoriter i videon nedanför.

Mer:

Blir du sjuk när du tränar? 5 knep som håller dig frisk på gymmet