Mest läst

"Alla våra ligg" släpper bok – om orgasm och självupplevda historier

Amanda och Anna från "Alla våra ligg" släpper bok. Foto: Instagram/ allavaraligg
Dela på Pinterest
Tjejerna bakom succépodden "Alla våra ligg" släpper snart en bok om sex och om det så kallade orgasmglappet. "Ocensurerat och personligt såklart, precis som i podden", säger Amanda Colldén & Anna Dahlbäck till Modette.

Hur funkar tantrasex, vad är sexsomnia och vad har vi för komplex? Amanda Colldén & Anna Dahlbäck driver podcasten "Alla våra ligg" och snackar om sex på ett öppet och naturligt sätt. I podden får vi möta tjejernas gamla sexpartners, men också höra inbjudna intressanta gäster berätta om sina erfarenheter – och det tas upp allt från orgasmer till hur man raggar bäst.

Nu berättar Amanda och Anna att vi kommer få se mer av duon framöver. I höst släpper de nämligen en bok.

– Idén kom faktiskt från vår manager. Vi hade inte en tanke på att skriva bok, det kändes övermäktigt och som något som inte alls passade oss. Men vi marinerade idén och kände till slut: 'Självklart ska vi göra det!' berättar Amanda och Anna till Modette.

"Alla våra ligg" gör bok om "orgasmglappet"

Boken, som heter ”Kom du? Alla våra tankar om kvinnlig njutning och fejkade orgasmer”, kommer att handla om något som kallas för "orgasmglappet". Enligt en tidigare studie får nämligen män mer orgasmer än kvinnor vid heterosexuellt sex. Men varför är det så? I boken tar Amanda och Anna upp olika anledningar som de tror kan vara orsaken.

– Till exempel ses den kvinnliga orgasmen som något krångligt, mystiskt och svårt och att det är så tabu för tjejer att snacka om onani, säger de.

Då släpps boken

I den nya boken får vi också läsa om Amanda och Annas egna självupplevda historier och om samhällets normer när det kommer till sexualitet. 

– Ocensurerat och personligt såklart, precis som i podden! 

Men det blir ett halvår kvar av nervositet. Boken släpps först i november 2019.

– Det känns läskigt, ofattbart och askul! berättar Amanda och Anna som driver podcasten.

Foto via Instagram/ allavaraligg

Pssst!

Missa inte Modettes artikelserie om att leva i flersamma relationer! Har du kanske själv funderat på om du skulle vilja leva med mer än en partner? I videon nedan går vi igenom fem frågor du borde ställa till dig själv, som förhoppningsvis kan vägleda dig.

Richard och Elle är ihop med tre andra: ”Vi alla älskar varandra”

Martina lever med två män: "Jag har en Linus och en Andreasvecka”